Clicky

 Michael van Praag keert als commissaris terug bij Ajax

Michael van Praag keert als commissaris terug bij Ajax
28-09-2023 17:00 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Michael van Praag keert terug bij Ajax. De oud-voorzitter gaat aan de slag in de raad van commissarissen van de club uit Amsterdam, zo bevestigen ingewijden. Ajax wil vooralsnog alleen kwijt dat het in gesprek is met Van Praag en Leo van Wijk over een mogelijke positie in de rvc.

De 76-jarige van Praag was ruim 14 jaar voorzitter van Ajax. Hij vierde veel successen met de club uit Amsterdam. Zo won Ajax onder zijn leiding de Champions League en Wereldbeker. Van Praag was ook voorzitter van de KNVB en zat in het bestuur van de UEFA. Van Wijk, oud-topman van de KLM, zat al eerder in de raad van commissarissen van Ajax. Hij was ook een aantal jaren voorzitter van het toezichtsorgaan van de club uit de hoofdstad.

De huidige raad van commissarissen van Ajax telt met Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen drie leden. Voorzitter Pier Eringa van de rvc kondigde woensdag zijn vertrek aan. Jan van Halst zit ook niet meer als technische man in de raad van commissarissen. Hij is op dit moment interim-directeur van de huidige nummer 14 van de Eredivisie. Alex Kroes mag pas in maart als algemeen directeur aan de slag vanwege een concurrentiebeding dat hij bij AZ heeft getekend.

Van Praag en Van Wijk moeten orde scheppen bij Ajax, dat al vroeg in het seizoen in een grote crisis is beland. Niet alleen Eringa is al vertrokken. De club ontsloeg zondag directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Duitser raakte vorige week in opspraak omdat hij zaken heeft gedaan met een spelersmakelaarskantoor dat aandelen heeft in een bedrijf waarvan hij zelf ook aandeelhouder is. Ajax laat een extern bureau onderzoek naar de Duitser doen.

Leden van de harde kern van de F-Side gooiden zondag herhaaldelijk vuurwerk op het veld tijdens het thuisduel met Feyenoord. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot de ontmoeting te staken bij een voorsprong van 0-3 voor de Rotterdammers. Ajax en Feyenoord speelden het duel woensdag uit en de bezoekers scoorden nog eenmaal (0-4).

Hooligans van Ajax bestormden zondag na het gestaakte duel de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA en gooiden stenen naar de politie. Ze eisten het vertrek van Mislintat, Eringa en de overige commissarissen van Ajax. Ook willen ze af van Van Halst en chief sports officer Maurits Hendriks. In de uitzending van Op1 lazen de presentatoren woensdagavond een WhatsAppbericht van Ajax-commissaris Annette Mosman voor. "Om eerlijk te zijn kan ik nu voor mijn eigen veiligheid niet naar voren stappen en bijvoorbeeld bij Op1 verschijnen. Deze wereld is bizar", luidde de tekst van haar bericht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats