Clicky

 Van Dijk Trucks Culemborg levert twee Volvo FHE’s aan nieuw duurzaam bedrijf van G. Vlastuin: Durabilis Transport

Van Dijk Trucks Culemborg levert twee Volvo FHE’s aan nieuw duurzaam bedrijf van G. Vlastuin: Durabilis Transport
28-09-2023 16:11 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

EDE - Net als veel transportbedrijven, is ook G. Vlastuin Transport uit Ede bezig met verduurzaming. Ondernemer Jaap Vlastuin besloot het extra goed aan te pakken er richtte er een heel nieuw bedrijf voor op: Durabilis Transport. Daarmee wil hij koploper worden in duurzaam regionaal transport. Van Dijk Trucks Culemborg mocht twee Volvo FH Electrics leveren voor het duurzame wagenpark.

Vrijdag 22 september vierde G. Vlastuin Transport haar veertigjarig bestaan en tegelijkertijd de lancering van Durabilis. Waar Vlastuin ooit begon met het plaatselijke transport van staalconstructies en bouw gerelateerde materialen, groeide het uit tot een Europese speler op het gebied van speciaal transport. Van lengte- tot hoogtetransport en van op- en overslag tot zeetransport, G. Vlastuin doet het allemaal. De hoofdmoot is de windmolensector, maar ook de industrie, infra, offshore en bouw zijn sectoren waar het bedrijf actief in is. Ook bij G. Vlastuin wordt er nagedacht over duurzaamheid en elektrisch rijden. Toen er vorig jaar subsidie vrijkwam voor elektrische voertuigen, besloot Vlastuin twee Volvo FH Electrics aan te schaffen via Van Dijk Trucks. Het was het begin van een nieuw bedrijf: Durabilis Transport.Bedrijfsvoering verduurzamen

"Jaap is altijd vooruitstrevend en ondernemend en wil zich echt toeleggen op duurzame energie", vertelt Marco Hoepel, algemeen medewerker. "Met Volvo hebben we vanuit G. Vlastuin Transport al goede ervaringen en bovendien waren ze de eerste in elektrisch transport, dus vandaar dat we daarvoor gekozen hebben. We hebben zelf een groot pand met veel zonnepanelen waarmee we energie op kunnen wekken en de Volvo’s mee op kunnen laden. We hopen binnenkort ook een accupakket te krijgen zodat we overdag kunnen laden en aan het eind van de dag de trucks kunnen voorzien van stroom. We willen laten zien we ons in de gehele linie van het bedrijf duurzaam onderscheiden."

De reden om hier een nieuwe bv voor op te richten, heeft vooral met planning te maken. "De actieradius is een beperkende factor en past niet bij Vlastuin omdat de opdrachten daar te wisselend zijn. Met Durabilis kunnen we het regionale transport verzorgen en nieuwe klanten aanboren die om duurzaam transport vragen, zoals aannemers die overheids- en nieuwbouwprojecten aannemen op emissievrije basis. En als er vanuit G. Vlastuin vragen komen voor een dergelijk transport, kunnen we daar op inspringen, en andersom. Je hebt er ook een andere mindset voor nodig. We zullen eerst in Nederland ervaringen op doen met elektrisch transport, zodat we weten wat het echt inhoudt."

Configuratie

De eerste Volvo FH Electric die Van Dijk aan Durabilis geleverd heeft, staat voor een semidieplader, met een laadvloerhoogte van 78 centimeter. "Dat is extreem laag omdat hij tien ton per as mag hebben. Daarmee is het de eerste trailer met deze configuratie in Nederland. Met deze trailer kunnen we ladingen transporteren, zoals graafmachines en shovels, waar nu nog regelmatig een eurodieplader wordt ingezet. De tweede truck zal onder andere gaan rijden met een huiftrailer voorzien van elektrische meeneemheftruck. Die wordt ingezet voor het vervoer van bijvoorbeeld bouwmaterialen en pallets. We kunnen nog niet veel zeggen over de ervaringen met het rijden in de Volvo FHE’s, maar we weten in elk geval dat het ons gaat helpen op weg naar een duurzame toekomst. Met Durabilis willen we innovatief meedenken in de hele transportketen met als doel CO2-reductie. Met deze twee Volvo’s hebben we een goede stap gezet!"

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats