Clicky

 Opgesloten vrouwen in vrachtwagen bellen BBC en worden gered

Opgesloten vrouwen in vrachtwagen bellen BBC en worden gered [+foto]
28-09-2023 13:33 | Buitenland | auteur Redactie

LONDEN - De Franse autoriteiten hebben zes vrouwen gered die vanuit een vrachtwagen contact hadden opgenomen met een journalist van de Britse omroep BBC. Die sloeg vervolgens alarm. Het gaat vermoedelijk om migranten uit Vietnam en Irak.

De vrouwen waren volgens de BBC in paniek en hadden moeite met ademen in de vrachtwagen. Die had naar Engeland moeten rijden, maar de inzittenden kregen de indruk dat de bestuurder was omgekeerd. Het zou ijskoud zijn geweest in de wagen, waar bananen in werden vervoerd.

De inzittenden zochten daarop telefonisch contact met de journalist. Die had in 2019 al verslag gedaan over de geruchtmakende dood van 39 Vietnamese migranten in een afgesloten koelwagen in Essex. De verslaggever had toen ook veel contact met de Vietnamese gemeenschap en is mogelijk daarom nu weer gebeld.

Een van die vrouwen stuurde filmpjes en haar gps-locatie. Daaruit bleek dat de vrachtwagen zich in de buurt bevond van het Franse Dracé, iets ten noorden van Lyon. De informatie werd doorgespeeld naar journalisten in Frankrijk en de plaatselijke autoriteiten. Die konden de truck onderscheppen en arresteerden de bestuurder. Een aanklager in Villefranche-sur-Saône bevestigde later dat het voertuig afkomstig was uit Litouwen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats