Clicky

 Duitse A11 urenlang dicht na gekantelde vrachtwagen met koolzaad

Duitse A11 urenlang dicht na gekantelde vrachtwagen met koolzaad [+foto]
28-09-2023 11:27 | Ongevallen | auteur Redactie

PENKUN - Woensdagmiddag om 15.45 uur vond op de Duitse A11, kort voor het knooppunt Penkun richting Berlijn, een verkeersongeval plaats. Een 65-jarige Poolse chauffeur van een trekker met oplegger raakte door een te lage snelheid rechts van de weg, reed het aangrenzende gebied in en kwam daarna weer de weg op, waar hij vervolgens tegen de vangrail botste. De vrachtwagen, beladen met koolzaad, kantelde vervolgens op zijn kant en bleef aan de overkant van de weg liggen, waarbij de lading over beide rijstroken terechtkwam.

De A11 moest vervolgens in beide richtingen volledig afgesloten worden. Er ontstond een grote verkeersopstopping, die de hulpdiensten geleidelijk konden verhelpen.

Rond 22.00 uur 's avonds was de berging van de vrachtwagen voltooid. De gemorste lading liet de rijbaan zwaar vervuild achter. Daarom heeft de verantwoordelijke afdeling wegenonderhoud een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld. Het schoonmaken van de weg en de daarmee samenhangende volledige afsluiting van de A11 in beide richtingen tussen knooppunt Penkun en grensovergang Pomellen heeft nog tot ongeveer 05.00 uur donderdagochtend geduurd.

Het ongeval veroorzaakte, volgens de inschatting van de politie, een materiële schade van ongeveer 120.000 euro. De vrachtwagenchauffeur, die lichtgewond raakte, is door de hulpdiensten naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions