Clicky

 Nieuwe Volvo FH-lestruck voor JobTrans

Nieuwe Volvo FH-lestruck voor JobTrans
28-09-2023 09:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HEERENVEEN - JobTrans heeft een nieuwe Volvo FH-lestruck in gebruik genomen. De oranje bakwagen speelt een hoofdrol tijdens het NK Veiligste Chauffeur, waarvan de finale op zaterdag 30 september 2023 plaatsvindt in Assen.

De nieuwe Volvo FH 4x2 bakwagen van JobTrans is aangeschaft voor uiteenlopende doeleinden. De truck is flexibel inzetbaar voor de rijopleiding C en CE, als LZV-voertuig, voor Code 95-nascholing, de Volvo Driver Trainingen die JobTrans namens Volvo Trucks Nederland verzorgt en overige chauffeurstrainingen. “Maar het eerste project waarvoor onze nieuwste truck wordt ingezet, is het NK Veiligste Chauffeur 2023”, zegt Henrik de Leeuw, directeur bij JobTrans.

“Wij zijn trotste partner van dit initiatief en we hechten grote waarde aan het promoten van de transportsector. Beroepschauffeur is en blijft een prachtig vak, waarin een grote mate van inzicht en deskundigheid belangrijk is. De competitie biedt een platform om de professionaliteit van onze sector te benadrukken. Bovendien spelen vrachtwagenchauffeurs een belangrijke rol in een veiliger verkeersomgeving. En zonder voldoende, goed opgeleide medewerkers komt het logistieke proces knarsend tot stilstand. Dat betekent dat nieuwe professionals van belang zijn voor het vervoeren van goederen, zodat deze bij de eindgebruiker aankomen”, aldus Henrik de Leeuw.

“Wij zien het als onze missie om mensen veilig en met plezier op te leiden, waarbij moderne vrachtwagens zoals onze Volvo FH een uitstekend voertuig is om ons doel te bereiken.”

Verbeteren rijprestaties en brandstofverbruik

Nagenoeg alle systemen zijn aan boord om chauffeurs optimaal te trainen. Daarbij wordt ook actief gebruik gemaakt van de scores uit de Fuel & Environment-service, onderdeel van Volvo Connect. Op een schaal van 0 tot 100 geeft deze score aan hoe de chauffeur presteert binnen vier sleutelgebieden: gebruik van motor en versnellingsbak, anticiperen en remmen, snelheidsaanpassing en stilstand. Dit draagt bij aan het verbeteren van de rijprestaties en het brandstofverbruik en bovendien om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

“De keuze voor Volvo Trucks was voor ons een logische stap, gezien onze samenwerking met hen en de positieve ervaringen die we met het merk hebben. Ons streven naar kwaliteit, innovaties en klanttevredenheid leidde ertoe om opnieuw te kiezen voor een Volvo-truck. De vrachtauto’s blinken uit in rijcomfort”, zegt Henrik de Leeuw.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions