Clicky

 Bohnenkamp Benelux viert 40ste verjaardag

Bohnenkamp Benelux viert 40ste verjaardag
27-09-2023 10:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

SOESTERBERG - Op 17 oktober 2023 is het precies 40 jaar geleden dat Bohnenkamp Benelux werd opgericht. Het bedrijf ontstond in 1983 onder de naam Agriband en vestigde zich in Barneveld op een oppervlak van minder dan 1000 m2. In de afgelopen vier decennia groeide het bedrijf van regionale bandenleverancier naar internationale groothandel en importeur van wereldmerken voor de professionele markt. Tegenwoordig is het bedrijf gevestigd in een nieuw pand in Soesterberg met een oppervlak van 25.000 m2. In oktober viert het bedrijf haar 40-jarige bestaan met medewerkers én met haar klanten.

Sinds de oprichting is Bohnenkamp Benelux flink gegroeid. Na het eerste pand in Barneveld verhuisde het bedrijf naar Veenendaal. Eind 2020 vestigde Bohnenkamp Benelux zich in Soesterberg. Hier liggen altijd ruim 100.000 banden op voorraad van bekende bandenmerken zoals BKT, Sailun, Windpower, Deli en Carlisle. Daarnaast biedt het magazijn voldoende ruimte voor velgen en gemonteerde wielen voor de OEM, zoals Jantsa, Accuride, Moveroo en Vlukon.

Op 17 oktober 1983 begonnen Dick Lubbersen, Jan Tolboom en Jan Lensink een eigen bandenhandelsbedrijf onder de naam Agriband. Zij startten met het inkopen en verkopen van nieuwe, gebruikte en gecoverde banden voor landbouwkarren en graafmachines in de regio rond Utrecht en West-Veluwe. Het bedrijf viel op binnen de mechanisatie- en grondverzetsector vanwege de specialistische kennis, klantgerichtheid en treffende productinnovaties. Al snel werd de 1e eigen vernieuwde grondverzetband met de merknaam Agriband op de markt gebracht. Daarnaast werd het bedrijf ruim 25 jaar geleden de eerste importeur van het wereldmerk BKT.

In de loop der jaren groeide de vraag naar banden, velgen, binnenbanden en voertuigonderdelen van meer merken en typen. Daarom zocht het bedrijf in 2010 aansluiting bij Bohnenkamp AG, de grootste Duitse importeur en distributeur van banden en wielen voor de professionele eindgebruiker. Er was meteen een goede synergie van merken zoals BKT, Windpower en Dong Ah. Ook de wederzijdse inbreng van kennis en netwerkpartners verhoogde de omzetcijfers en marktaandelen jaar op jaar.

In 2016 nam Bohnenkamp de voornaamste handelsactiviteiten van Starco over, waardoor het bedrijf een tweede verkoopvestiging in de Benelux opende. Inmiddels is de Bohnenkamp-groep de leidende groothandel in Europa met meer dan 650 medewerkers en eigen verkoop- en distributiecentra in 30 landen.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions