Clicky

 Curatoren willen winkels Big Bazar 'zoveel mogelijk' openhouden

Curatoren willen winkels Big Bazar 'zoveel mogelijk' openhouden
26-09-2023 19:25 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De overgebleven winkels van het failliet verklaarde Big Bazar blijven de komende tijd "zoveel mogelijk" open. Dat hebben curatoren Hanneke De Coninck en Wybe Mollema aangekondigd. Of er nog een doorstart inzit voor de koopjesketen en wat dit dan betekent voor de circa 900 resterende werknemers en de schuldeisers, durven ze nog niet te zeggen. Dat gaan ze eerst onderzoeken.

De rechtbank in Amsterdam heeft Big Bazar eerder op dinsdag failliet verklaard. De keten kampte met financiële problemen en kreeg steeds meer klachten binnen over onbetaalde rekeningen. Ook zijn er de laatste tijd al veel winkels gesloten. Maandag deed Big Bazar nog een laatste reddingspoging in de rechtbank in Leeuwarden, maar die mislukte.

Volgens de curatoren heeft de rechter met het uitspreken van het bankroet een zogenoemde afkoelingsperiode gelast voor een periode van in ieder geval twee maanden. "Dat betekent bijvoorbeeld dat leveranciers geleverde winkelvoorraad niet mogen ophalen en verhuurders van de winkels niet tot ontruiming mogen overgaan."

Big Bazar heeft ook meerdere winkels in België. Die vallen volgens de curatoren onder de Belgische tak van het bedrijf die niet failliet is verklaard.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats