Clicky

 Nederlandse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen na ongeval op Duitse A3

Nederlandse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen na ongeval op Duitse A3 [+foto's]
26-09-2023 17:13 | Ongevallen | auteur Redactie

DUISBURG - Door nog onbekende oorzaak heeft er maandagmiddag ter hoogte van Duisburg op de Duitse A3 richting Arnhem een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij vier voertuigen waren betrokken. Een Nederlandse vrachtwagenchaffeur raakte ernstig gewond en overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Een automobilist raakte eveneens ernstig gewond en een vrouwelijke bestuurder raakte lichtgewond.

Volgens het eerste ongevalsonderzoek heeft de chauffeur van een vrachtwagen, een 52-jarige man uit Nederland, het einde van een file over het hoofd gezien en botste hij tegen de auto van een 36-jarige man die daar stilstond en de vrachtwagen van een 43-jarige chauffeur uit Roemenië.

Door de kracht van de klap werd de auto naar links tegen de vangrails geslingerd. De 36-jarige man en de 52-jarige Nederlander zaten bekneld in hun voertuigen en moesten door de brandweer worden bevrijd.

De vrachtwagen van de 43-jarige Roemeen botste vervolgens tegen de auto van een 47-jarig vrouw uit Duisburg.

De 36-jarige man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de Nederlander, die ernstig gewond raakte, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij enige tijd later. De 47-jarige vrouw uit Duisburg raakte lichtgewond.

Het onderzoeksteam voor verkeersongevallen uit Essen zorgde voor het veiligstellen van de sporen van het ongeval ter plaatse. Het verkeer werd omgeleid naar het knooppunt Duisburg-Wedau. Om 17.26 uur werd de volledige afsluiting richting Arnhem opgeheven.

Voor foto's van het ongeval klikt u hier

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats