Clicky

 Duitse politie arresteert jongen (14) voor dood 6-jarig jongetje

Duitse politie arresteert jongen (14) voor dood 6-jarig jongetje
26-09-2023 14:19 | Misdaad | auteur ANP/AFP

PRAGSDORF - De Duitse politie heeft een 14-jarige jongen gearresteerd op verdenking van het doden van een jongetje van zes jaar oud. Op 14 september werd het lichaam van het jongetje met steekwonden aangetroffen tussen struiken in het noordoostelijke plaatsje Pragsdorf. Met behulp van DNA-sporen op een mes dat in de buurt van het lichaam lag, kon de verdachte worden gearresteerd.

De verdachte was de laatste persoon die het jongetje had gezien. De woning van de verdachte werd eerder al doorzocht, maar toen werd niets gevonden. Wel legde hij tegenstrijdige verklaringen af toen hij werd ondervraagd door de politie, waardoor ze hem in de gaten bleven houden. Over het motief deed de politie nog geen uitspraken.

Dit jaar zijn er al meerdere gevallen geweest van misdrijven waarbij minderjarigen betrokken waren. Eerder deze maand concludeerden onderzoekers dat twee meisjes van twaalf en dertien jaar verantwoordelijk waren voor het doodsteken van een ander 12-jarig meisje in de stad Freudenberg in Noordrijn-Westfalen. Ook deze maand werd een jongen van elf jaar door onderzoekers als dader aangewezen van het vermoorden van een 10-jarig meisje. In augustus werd een 15-jarige jongen schuldig bevonden aan het doden van een andere jongen van vijftien jaar een paar maanden geleden.

In Duitsland is de leeftijd waarop iemand verantwoordelijk kan worden gehouden voor misdrijven veertien jaar oud.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions