Clicky

 Zuid-Korea waarschuwt: einde aan regime van Kim bij inzet kernbom

Zuid-Korea waarschuwt: einde aan regime van Kim bij inzet kernbom
26-09-2023 12:15 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

SEOUL - Als Noord-Korea kernwapens gebruikt, maakt Zuid-Korea samen met de Verenigde Staten een einde aan het regime van Kim Jong-un. Dat heeft de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol gezegd in een toespraak op de Dag van het Leger. Voor die feestdag werd ook een grote militaire parade gehouden. Dat gebeurt niet vaak in het land.

"Als Noord-Korea nucleaire wapens gebruikt, zal het regime beëindigd worden door een overweldigend antwoord van de alliantie van de Republiek Korea en de VS", zei Yoon tegen militairen op de luchtmachtbasis in de hoofdstad. Hij kondigde daarbij ook aan dat hij de krijgsmacht en de defensie-industrie gaat versterken.

Aan de militaire parade namen volgens persbureau Yonhap 3700 militairen deel. Ook sloten volgens het ministerie van Defensie 300 van de 28.500 Amerikaanse militairen in het land aan. De mensen langs de route zagen tanks, raketten en onderwaterdrones voorbijtrekken. Aanvankelijk zouden ook gevechtsvliegtuigen overvliegen, maar dat ging door het slechte weer niet door.

De laatste keer dat Zuid-Korea een dergelijke parade organiseerde was in 2013. Normaal gesproken is de Dag van het Leger op 1 oktober, maar dan viert het land dit jaar al een andere nationale feestdag. De militaire parade werd voorheen eens in de vijf jaar gehouden, maar daar zag de vorige Zuid-Koreaanse regering onder Moon Jae-in vanaf in de hoop de banden met Noord-Korea te verbeteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions