Clicky

 Afvalverwerker AVR: schade na brand groot

Afvalverwerker AVR: schade na brand groot
25-09-2023 12:18 | Brand | auteur ANP

ROTTERDAM - De schade die de brand heeft aangericht op het terrein van afvalverwerker AVR in Rotterdam is groot. Hoe groot precies is nog steeds onduidelijk, omdat een aantal getroffen gebouwen niet veilig genoeg is om te betreden. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf dat sinds donderdag stilligt. Toen brak de brand uit die twee dagen op het terrein woedde.

Hoe lang het duurt voordat het verbranden van huisafval weer kan opstarten, is onbekend. "Maar gezien de omvang van de schade in zeg maar de machinekamer van ons bedrijf verwacht ik niet dat dit binnen een week is opgelost", aldus de woordvoerder. De komende dagen moet daar meer zicht op komen.

Het afval van meer dan 2 miljoen huishoudens wordt bij AVR verwerkt, onder meer uit Rotterdam, Leiden, Den Haag, Utrecht en heel Zeeland. "We zijn met de gemeenten in gesprek over hoe we hun afval kunnen onderbrengen op andere plekken. Dat is op dit moment een lappendeken van maatregelen. Het gaat om tijdelijke opslag of aanvoer naar andere afvalverwerkers."

Volgens AVR wordt er naarstig gezocht naar een structurele oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van een plek waar alle afval van de gemeenten kan worden opgeslagen. "Maar die oplossing hebben we nog niet gevonden."

In Rotterdam zijn er maandag geen problemen met de afvalinzameling, zegt een gemeentewoordvoerster. "Alle kliko's met restafval worden gewoon volgens schema opgehaald en alleen de volste ondergrondse containers legen we. Ook zien we geen toename van zwerfafval in de stad. Maar we bekijken het van moment tot moment."

Nu is er nog voldoende ruimte voor het afstorten van het afval, maar de vraag is hoe lang die situatie blijft bestaan. "We gaan er vanuit dat AVR nog weken buiten bedrijf is", aldus Rotterdam. Reden dat er voortdurend overleg is met de afvalverwerker over waar de komende dagen en wellicht weken het restafval naartoe gaat.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions