Clicky

 Politie maakt einde aan blokkade A12 door klimaatactivisten

Politie maakt einde aan blokkade A12 door klimaatactivisten
24-09-2023 15:05 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De politie heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de blokkade van de A12 in Den Haag door klimaatactivisten, meldt de gemeente. De weg wordt schoongemaakt en zo snel mogelijk weer opengesteld voor het verkeer.

Klimaatdemonstranten gingen zondag rond het middaguur de A12 op. Actievoerders van Extinction Rebellion vormden voor de zestiende keer op rij een wegblokkade waarmee ze de overheid proberen te dwingen te stoppen met regelingen die de fossiele industrie steunen.

Demonstreren op de A12 mag niet en de gemeente verwees de demonstranten naar de Koekamplaan naast het Malieveld en de Laan van Reagan en Gorbatsjov. Automobilisten werd geadviseerd tijdens de blokkade de stad te bereiken of te verlaten via de Victory Boogie Woogietunnel/Rotterdamsebaan of via de Sytwendetunnels/Noordelijke Randweg (N14).

Hoeveel mensen zijn aangehouden, is nog onduidelijk. Zaterdag werden 552 klimaatactivisten aangehouden na de blokkade, ruim twee keer zoveel als een dag eerder toen 213 demonstranten werden gearresteerd.

Extinction Rebellion voert sinds 9 september dagelijks actie op de A12.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats