Clicky

 Nieuwe Volvo FH voor Hogeslag uit Olst

Nieuwe Volvo FH voor Hogeslag uit Olst
24-09-2023 10:27 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

OLST -Vrijdag 22 september heeft chauffeur Danny Hulleman de sleutels in ontvangst mogen nemen van een nieuwe Volvo FH. De truck is door Volvo dealer Harbers uit Apeldoorn geleverd aan Hogeslag in Olst.

Hogeslag in Olst is een groothandel van rundvlees, en beleverd de klanten in binnen- en buitenland met een eigen wagenpark.

In 1921 richtte J.G. Hogeslag in Den Nul (Overijssel) het bedrijf Hogeslag Slachterij op, een slachterij voor koeien en kalveren. 

In 1991 kwam de vierde generatie van de familie Hogeslag aan het roer te staan van het bedrijf. Erik en André Hogeslag namen het stokje van hun vader over. In die jaren veranderde de hoofdactiviteit van de onderneming: de directie besloot het slachten af te stoten en zich volledig te richten op de verwerking van karkassen. Op 16 september 1993 loste na ruim zeventig jaar de laatste vrachtwagen zijn vee en werd de laatste koe in Den Nul geslacht. Hogeslag-Olst BV, zoals het bedrijf inmiddels heette, ging zelf karkassen inkopen bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers en de slachterij werd omgebouwd tot uitsnijderij.

Hogeslag-Olst werd een specialist en een begrip in de markt. Het bedrijf groeide, had inmiddels circa vijfenzestig medewerkers en het bedrijfspand aan de Holstweg werd te klein. In 2001 nam de onderneming de voormalige varkensslachterij van Dumeco in Olst (Overijssel) over die geheel verbouwd werd tot een modern verwerkingsbedrijf voor runderkarkassen. In 2002 verliet het bedrijf na ruim tachtig jaar het dorpje Den Nul en verhuisde naar het nabijgelegen Olst, aan de IJssel tussen Deventer en Zwolle.

Inmiddels is er sprake van een uiterst modern verwerkingsbedrijf voor rundvlees. Het bedrijf beschikt over een uitgekiende logistiek en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats