Clicky

 VVD-congres neemt met staande ovatie afscheid van Mark Rutte

VVD-congres neemt met staande ovatie afscheid van Mark Rutte
23-09-2023 14:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ROTTERDAM - De nieuwe VVD-leider Dilan Yeşilgöz bedankte in haar eerste speech voor de leden van de VVD haar voorganger Mark Rutte. "Wat heeft Nederland toch ontzettend veel aan je te danken", zei ze op het verkiezingscongres. "In crisis stond Rutte er altijd, dag en nacht, altijd." Een lange, staande ovatie voor Rutte volgde.

Yeşilgöz zei dat politici de afgelopen jaren veel te veel met zichzelf bezig zijn geweest. "Laten we de oude politiek achter ons laten."

In haar speech schetste ze haar visie op Nederland. Dat moet wat haar betreft "weer een land worden waar de overheid zich niet met alles bemoeid. Een land dat jou niet vertelt hoe jij je leven moet leiden. Het mensen niet behandelt als slachtoffer. Maar gelooft in hun kracht."

Geroerd

Nederland moet wat haar betreft ook een land zijn dat grenzen stelt om "onze vrijheid te beschermen. In dat land geloof ik." Vanzelfsprekend is dat niet, zei ze. "Daar moet je elke dag voor strijden."

Voordat ze aan haar toespraak begon kreeg ook Yeşilgöz een staande ovatie van de leden, waar ze zichtbaar door werd geroerd.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions