Clicky

 Demonstratie voor behoud spoedeisende hulp Heerlens ziekenhuis

Demonstratie voor behoud spoedeisende hulp Heerlens ziekenhuis
23-09-2023 14:11 | Binnenland | auteur ANP

HEERLEN - Zo'n duizend mensen demonstreren zaterdagmiddag in Heerlen voor het behoud van de spoedeisende hulp (SEH) van het Zuyderland-ziekenhuis in die Limburgse gemeente. Ze lopen van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Mondriaan in Heerlen naar het ziekenhuis.

Daar bieden de actievoerders een petitie met ruim 33.000 handtekeningen aan voor het behoud van het ziekenhuis aan bestuursvoorzitter David Jongen en voorzitter Joep de Groot van de raad van bestuur van zorgverzekeraar CZ.

Onder de deelnemers bevinden zich regionale en landelijke politici, zoals Frans Timmermans, lijsttrekker voor GroenLinks-PvdA. Hij zei mee te lopen omdat elke regio recht heeft op een volwaardig ziekenhuis.

Dagbehandeling

Een groot gebrek aan personeel maakt het voor het Zuyderland in Heerlen naar eigen zeggen ondoenlijk om in de toekomst de spoedeisende hulp (SEH) te behouden. Ook het geboortecentrum en het beddenhuis moeten er weg. Die worden geconcentreerd in het andere ziekenhuis van Zuyderland in Sittard-Geleen. "Het laten zoals het nu is, daar hebben we de mensen niet voor", zei Jongen onlangs.

Het verouderde ziekenhuis in Heerlen wordt grondig verbouwd. Heerlen wordt dan een grootschalig centrum voor dagbehandeling, terwijl Sittard-Geleen een 24-uursvoorziening behoudt met acute zorg en beddenhuis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions