Clicky

 Veiligheidsregio: eet geen eieren uit gebied rond afvalverwerker

Veiligheidsregio: eet geen eieren uit gebied rond afvalverwerker
22-09-2023 15:30 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond raadt inwoners van het gebied rond een brandende loods van een afvalverwerker in Rotterdam aan geen eieren van eigen land te eten. Ook wordt mensen geadviseerd uit voorzorg zelfgeteelde groente en fruit eerst goed te wassen of te schillen voor ze te eten in verband met de roetdeeltjes die vrijkomen. De veiligheidsregio heeft een kaartje gedeeld van het gebied waar dit advies voor geldt. Het gaat vanaf de Maassluissedijk tot het buurtschap Ter Lucht en het zuiden van Vlaardingen.

De veiligheidsregio is bezig met metingen naar eventueel gevaarlijke stoffen die bij de brand aan de Professor Gerbrandyweg in de Botlek zijn vrijgekomen. "Er kunnen roetdeeltjes neerdalen vanuit de rook. In het laboratorium wordt onderzocht welke stoffen hierin zitten. Dit duurt enkele dagen", aldus de veiligheidsregio.

Inwoners van Vlaardingen en Maassluis kunnen last hebben van rook- en stankoverlast. Mensen die last hebben van de rook wordt aangeraden deuren en ramen te sluiten. Boeren in de omgeving krijgen het advies dieren in de stal of in hokken binnen te zetten. Voor huisdieren moet worden voorkomen dat zij rook inademen of roetdeeltjes of brandresten opeten, aldus de veiligheidsregio.

In het gebied rond de brand kunnen roetdeeltjes of verbrandingsresten neerkomen. Omwonenden kunnen zichtbare brokstukken met handschoenen oppakken en weggooien bij het restafval. "Zichtbare roetdeeltjes op auto's, tuinmeubilair, speeltoestellen etc. kunnen worden verwijderd met warm water en zeep", meldt de veiligheidsregio. Mensen die roetdeeltjes hebben aangeraakt, moeten hun handen wassen met water en zeep.

De brand brak donderdag rond 07.30 uur uit in de loods van AVR Afvalverwerking. Niemand raakte gewond. Donderdagmiddag leek de brand onder controle te zijn, maar het vuur laaide in de avond weer op. De brandweer verwacht zeker nog de rest van de vrijdag bezig te zijn met blussen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions