Clicky

 Vrachtwagenchauffeur gewond na ruzie met automobilist over blokkeren parkeerplaats

Vrachtwagenchauffeur gewond na ruzie met automobilist over blokkeren parkeerplaats
22-09-2023 11:55 | Ongevallen | auteur Redactie

DELMENHORST - Een ruzie tussen een vrachtwagenchauffeur en een automobilst escaleerde donderdagochtend 21 september op een parkeerplaats aan de Duitse A1 in de omgeving van de gemeente Harpstedt zo erg dat de vrachtwagenchauffeur met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Een 37-jarige chauffeur uit Thüringen reed met een trekker-oplegger over de A1 richting Hamburg. Hij ging naar een kleine parkeerplaats tussen de knooppunten Wildeshausen-Nord en Groß Ippener om een ​​verplichte rustpauze te nemen. De gratis parkeerplaats voor vrachtwagens werd echter geblokkeerd door een auto.

De chauffeur verliet zijn voertuig en sprak met de inzittende. Deze stapte uit de auto. Er ontstond een verbale ruzie die tot een fysieke woordenwisseling leidde. De vrachtwagenchauffeur liep verwondingen op die behandeling in een ziekenhuis vereisten. De automobilist stapte in zijn auto, een zwarte SUV, en reed weg van de parkeerplaats.

Op basis van de precieze verklaringen van een getuige zal de automobilist moeten worden opgespoord. Er wordt onderzoek naar hem gedaan wegens lichamelijk letsel.

In dit kader vraagt ​​de politie om wederzijds begrip in het verkeer. "Beroepschauffeurs zijn gebonden aan wettelijke eisen met betrekking tot rij- en rusttijden en zijn afhankelijk van gratis parkeerplaatsen. Uit billijkheidsoverwegingen moeten de door extra borden aangegeven parkeerplaatsen voor vrachtwagens, opleggers, bussen (...) vrijgehouden worden voor de chauffeurs van deze voertuigen. Overtredingen kunnen worden bestraft met een waarschuwingsboete", aldus een woordvoerder van de Duitse politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions