Clicky

 Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer
21-09-2023 19:38 | Personeel | auteur ANP

DEN HAAG - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

Voorzitter Tuur Elzinga van FNV vindt het goed dat de Tweede Kamer "verantwoordelijkheid neemt en een begin maakt met structurele maatregelen om de bestaanszekerheid te verbeteren". Wat de vakbond betreft, gaat het minimumloon omhoog naar 16 euro per uur. "Mensen die nu het minimumloon verdienen hebben meer nodig om het hoofd boven water te houden", zegt hij.

CNV is minder kritisch. "Werkend Nederland is de winnaar van de tweede dag van de algemene beschouwingen", aldus de vakbond.

Voorzitter Piet Fortuin noemt de verhoging die de Tweede Kamer voorstelt "een logische stap in deze tijden van hoge inflatie". Ook deze bond heeft meerdere keren opgeroepen om het minimumloon te verhogen. "We zijn blij dat onze herhaaldelijke oproep effect heeft gehad. Uit CNV-onderzoek blijkt dat bijna 1 op de 5 werkenden moeilijk kan rondkomen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions