Clicky

 Tientallen vliegtuigen mogelijk buiten gebruik door valse papieren

Tientallen vliegtuigen mogelijk buiten gebruik door valse papieren
20-09-2023 19:39 | Algemeen | auteur ANP/RTR

CINCINNATI - Mogelijk moeten 96 vliegtuigen tijdelijk aan de grond blijven ter controle, meldt straalmotorenfabrikant CFM International. Het gaat om al wat oudere types, zoals de Boeing 737 en de Airbus 320. Vermoedelijk gebruikte de Britse onderdelenleverancier AOG Technics vervalste papieren bij motoronderdelen in deze toestellen.

CFM is een van de partijen die AOG Technics en directeur Jose Zamora Yrala voor de Britse rechtbank sleept vanwege deze kwestie. Eerder deze maand ging het nog om 68 mogelijk vervalste papieren. Nu zijn er meer documenten gevonden die mogelijk nep zijn. "Dit betekent dat tussen de 48 en 96 vliegtuigen potentieel buiten dienst worden gesteld terwijl luchtvaartmaatschappijen ervoor moeten zorgen dat de onderdelen worden verwijderd", zegt advocaat Matthew Reeve van CFM.

Eerder meldde persbureau Bloomberg dat AOG Technics onderdelen heeft verspreid die nep of ongedocumenteerd waren. Tijdens de zitting ging AOG Technics niet in op beweringen van valsheid in geschrifte. Het bedrijf reageerde ook niet op een verzoek om commentaar van persbureau Reuters.

De toestellen van Boeing 737 en de Airbus 320 met mogelijk vervalste papieren zijn nog in gebruik. Deze oude types worden geleidelijk vervangen door nieuwe toestellen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions