Clicky

 Italiaanse concurrentiewaakhond onderzoekt prijsvechter Ryanair

Italiaanse concurrentiewaakhond onderzoekt prijsvechter Ryanair
20-09-2023 09:54 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

ROME - [update 12:24 uur] De Italiaanse mededingingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar Ryanair wegens mogelijk misbruik van zijn dominante positie, staat in een verklaring van de concurrentiewaakhond.

De Ierse prijsvechter wordt verdacht van het misbruik maken van zijn positie "om zijn macht uit te breiden" naar andere sectoren zoals het aanbieden van hotelreserveringen en huurauto's aan passagiers. Daarbij zou Ryanair het reisbureaus moeilijk maken om tickets te kopen op zijn website. Volgens de toezichthouder is het gedrag van Ryanair schadelijk voor zowel consumenten als reisbureaus.

Ryanair is, gemeten naar het aantal passagiers, de grootste luchtvaartmaatschappij in Europa en marktleider in Italië. Ryanair heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Het onderzoek werd ingesteld nadat er verschillende klachten over de maatschappij waren binnengekomen bij de toezichthouder sinds mei vorig jaar.

De Ieren staan al op gespannen voet met Rome over een prijsplafond op vluchten van en naar Italiaanse eilanden dat vorige maand werd goedgekeurd door de regering van premier Giorgia Meloni. De luchtvaartmaatschappij noemde de stap illegaal. Ook diende het bedrijf een klacht in bij de autoriteiten in Brussel. Daarnaast gaat Ryanair het aantal vluchten naar Sardinië en Sicilië verminderen als gevolg van het prijsplafond.

De Italiaanse concurrentiewaakhond kondigde eerder ook een onderzoek aan naar mogelijke prijsafspraken voor vluchten van en naar Sicilië tijdens Kerstmis door luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, Wizz Air en easyJet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions