Clicky


 


Waberer's Group ontvangt zijn zesduizendste Volvo FH-trekker

Waberer's Group ontvangt zijn zesduizendste Volvo FH-trekker
18-09-2023 12:23 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BOEDAPEST - Waberer's International heeft zijn zesduizendste Volvo FH-trekker ontvangen, die samenviel met de 25ste verjaardag van de samenwerking tussen de twee bedrijven. Tijdens het evenement werd een intentieverklaring getekend om hun toekomstige strategieën op het gebied van duurzaamheidsoplossingen op één lijn te brengen. De bij deze gelegenheid geleverde trekker met oplegger is een elektrisch model, dat de toewijding van Waberer's en Volvo Trucks aan duurzaam wegvervoer verder aantoont.

De geleverde vrachtwagen is een elektrisch Volvo FH-model, waardoor er in totaal twee elektrische trekkers, drie elektrische vrachtwagens en twee Volvo-vrachtwagens op gas deel uitmaken van de vloot van de logistieke dienstverlener uit Hongarije.

Zsolt Barna , president en CEO van Waberer's International, verklaarde dat ze de afgelopen kwart eeuw samen met Volvo zijn geëvolueerd, waardoor hun samenwerking meer is geworden dan alleen een formeel partnerschap. Hij voegde eraan toe dat hun strategie een engagement voor de toekomst en groene technologieën omvat, met een belangrijke focus op elektromobiliteit. Daarom beschouwen ze Volvo Trucks als een strategische partner voor de lange termijn.

Roger Alm, Executive Vice President van de Volvo Group en President van Volvo Trucks, verklaarde: In Oost-Europa is dit hun grootste deal met betrekking tot elektrische vrachtwagens, en sprak hij zijn dank uit aan het leiderschap van Waberer's voor de vele jaren van samenwerking. Hij benadrukte dat de basis van dergelijke duurzame en succesvolle partnerschappen ligt in gedeelde doelen, wederzijds respect, voortdurende innovatie en investeringen in de toekomst.

Volvo Trucks heeft een ambitieus doel om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 50% te verminderen, wat betekent dat over zeven jaar elke tweede nieuwe Volvo-truck een alternatieve aandrijflijn zal hebben. Er werd aan toegevoegd dat Waberer's ook een partner is in de milieuaanpak en actief heeft bijgedragen aan het behalen van de doelstellingen met het zojuist geleverde elektrische Volvo FH-model.

In 2021 nam Waberer's de eerste volledig elektrische vrachtwagen in productieserie van Hongarije over, een elektrisch Volvo FL-model. Sindsdien zijn er nog twee vrachtwagens van dezelfde categorie toegevoegd, naast andere voertuigen met alternatieve aandrijflijn. In februari 2023 was het eveneens Waberer die de eerste volledig elektrische Volvo FH-trekker in Hongarije ontving. De vandaag afgeleverde truck is een ander elektrisch Volvo FH-model. Waberer's toewijding aan duurzaamheid komt duidelijk tot uiting in de oprichting van zijn onafhankelijke Green Division-eenheid om aan groene eisen te voldoen en zijn klanten te helpen bij het bereiken van hun milieubewuste doelen.

De elektrische Volvo FH die werd overhandigd, is een trekker met een 4x2-asconfiguratie, voorzien van een Globetrotter-slaapcabine voor het comfort van de bestuurder. Hij is voorzien van een accupakket bestaande uit 6 accu's met een totale capaciteit van 540 kWh, goed voor een actieradius tot 300 kilometer. De aandrijflijn van het voertuig bestaat uit drie elektromotoren en de unieke I-Shift geautomatiseerde versnellingsbak van Volvo Trucks, die een continu vermogen van 490 kW levert zonder uitlaatemissies. Het opladen van de accu's met wisselstroom (AC) duurt 10 uur om volledig op te laden, terwijl het gebruik van gelijkstroom (DC) deze tijd terugbrengt tot slechts 2 uur. De elektrische Volvo FH is ontworpen voor snel en gemakkelijk vrachtvervoer tussen logistieke knooppunten en grote steden, en zal dit doel ook dienen in de activiteiten van Waberer.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats