Clicky

 Pakketbezorgers moeten zich beter inlezen in wet- en regelgeving transportsector blijkt uit controle

Pakketbezorgers moeten zich beter inlezen in wet- en regelgeving transportsector blijkt uit controle [+foto's]
14-09-2023 10:40 | Overtredingen | auteur Redactie

De politie hield woensdag 13 september tussen 09:00 uur en 15:00 uur op bedrjventerrein Ekkersrijt in het Brabantse Son en Breugel. De controle was met name gericht op pakketbezorgers maar ook vrachtwagenchauffeurs werden gecontroleerd. Volgens de politie had de meerderheid van de gecontroleerde chauffeurs alles netjes op orde maar er werden ook een aantal misstanden geconstateerd waar de politie tegen op heeft getreden.

Vier chauffeurs waren niet in het bezit van een NIWO vergunning. De boetes voor deze overtredingen variëren ergens tussen de € 1200 en € 4000 bij de eerste overtreding.

Ook roept de politie werkgevers en chauffeurs op om ook eens kritisch naar de banden te kijken want ook voro gladde banden zijn meerdere boetes uitgeschreven, meldt de politie.

Eén chauffeur was de weg op gegaan zonder achterbumper en een andere chauffeur vond dat hij nog wel mocht rijden met schade aan de voorzijde van zijn voertuig waarbij scherpe delen uitstaken. Beide voertuigen mogen de weg niet meer op en moeten gekeurd worden door de RDW.

Eén chauffeur moest mee naar het politiebureau omdat t uit een speekseltest naar voren kwam dat deze chauffeur vermoedelijk onder invloed was van drugs.

Ook werd er aandacht besteed aan overbelading van voertuigen. Twee chauffeurs hadden een dusdanige overbelading dat hiervoor proces-verbaal is opgemaakt. Naast deze bijzonderheden helaas ook nog een aantal andere verkeersovertredingen waargenomen, zoals losliggende lading.

"Al met al een zinvolle controle op ons bedrijventerrein waarbij we hopen dat met name de pakketbezorgers aan de slag gaan met de bovenstaande punten en zich (verder) gaan verdiepen in de wet- en regelgeving in de transportsector om zo als betrouwbare en professionele transporteurs de weg op te gaan", concludeert de politie na afloop van de controle.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions