Clicky

 Ook FNV schort acties bij grondpersoneel KLM voorlopig op

Ook FNV schort acties bij grondpersoneel KLM voorlopig op
14-09-2023 09:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - [update 10:30 uur] Vakbond FNV schort in navolging van CNV ook acties onder het grondpersoneel van KLM op. Dat meldt een woordvoerster donderdagochtend. Volgens haar is er beweging gekomen vanuit de luchtvaartmaatschappij en zijn er weer gesprekken gaande over een nieuwe cao voor 15.000 grondmedewerkers.

Volgens de zegsvrouw is de toon van de gesprekken positief. FNV-bestuurder David van de Geer ziet bovendien verbetering. Nu gaan staken is volgens hem dan ook niet nodig. "Praten en actievoeren gaan niet samen, dus voor nu liggen de acties stil", legt Van de Geer uit. Vorige week stelde FNV KLM nog een ultimatum, nadat de partijen het juist niet eens konden worden over afspraken voor een nieuwe cao.

Maar KLM heeft volgens Van de Geer laten doorschemeren toch te willen investeren in voor FNV belangrijke thema's als pensioenregeling, onzekere contracten en zwaar werk. "Nu wegblijven van de onderhandelingstafel en het mes op de keel houden, dat heeft geen nut. We willen graag van KLM horen wat dit dan betekent", aldus de FNV-bestuurder.

FNV eist onder meer een loonsverhoging van 14,3 procent ter compensatie van de gestegen inflatie. Ook wil de bond dat de lonen meebewegen met de inflatie, de zogeheten automatische prijscompensatie. Verder eist FNV dat er iets gedaan wordt aan de hoge werkdruk, als gevolg van onderbezetting.

Net als FNV gaf ook CNV de luchtvaartmaatschappij tot 14 september de tijd om in te gaan op hun eisen. CNV meldde donderdagavond voorlopig geen acties op te zetten. Volgens die bond heeft KLM vlak voor het verstrijken van de deadline een aantal concrete toezeggingen gedaan, liet onderhandelaar Souleiman Amallah weten. Zo heeft KLM volgens hem toegezegd bereid te zijn een flink stuk te schuiven in zijn loonbod.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats