Clicky


Peter Appel Transport kiest Vector serie van Carrier Transicold

Peter Appel Transport kiest Vector serie van Carrier Transicold
04-07-2012 09:46 | Trailers | auteur de redactie
ROTTERDAM - Peter Appel Transport, een gevestigde naam in de Nederlandse sector voor geconditioneerd transport, heeft 47 Vector™ 1550 City en 23 Vector 1850 Multitemperatuur (MT) koelunits aan zijn wagenpark toegevoegd. Deze koelunits voldoen aan de (geluids)eisen voor nachtelijke stadsdistributie zonder concessies te doen aan milieu of cold chain bescherming. Carrier Transicold draagt wereldwijd bij aan de verbetering van de temperatuurregeling tijdens het transport (ook over zee) met een volledig assortiment producten voor gekoelde vrachtwagens, opleggers en containers. De onderneming is een onderdeel van UTC Climate, Controls & Security Systems, een divisie van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Peter Appel Transport en Carrier Transicold Benelux hebben door de jaren heen een hechte samenwerking opgebouwd. De Vector 1550 City en Vector 1850 MT worden toegevoegd aan het wagenpark van Peter Appel Transport, waar de Supra City Z, Supra 850 MT, Supra 950 MT en Maxima™ units van Carrier Transicold al onderdeel van uitmaakten.

Voor Peter Appel is de Vector 1550 City met Piek-certificering een optimale oplossing voor nachtelijke stadsdistributie die bovendien zowel bestuurder als omwonenden optimaal comfort biedt. De Vector 1550 City voldoet namelijk aan de strenge Piek-norm met betrekking tot geluidsproductie tussen 22.30 en 07.00 uur: maximaal 60 decibel hetgeen overeenkomt met het geluidsniveau van een normaal gesprek.

Marcel Pater van Peter Appel Transport legt uit: "Piek-gecertificeerde producten zijn in onze specifieke markt een vereiste geworden. Daarom hebben we de Vector City gekozen voor onze distributie . Met behulp van deze koelunits kunnen we meer nachtelijke leveringen doen, waardoor we onze CO2-uitstoot en ons brandstofverbruik verlagen en minder lang onderweg zijn."



Veel klanten van Peter Appel Transport vereisen leveringen van meerdere producten, en de Vector 1850 MT koelunit van Carrier is hiervoor de perfecte oplossing. Net als zijn kleinere neefje is de Vector 1850 ontwikkeld op basis van de gepatenteerde E-Drive technologie van Carrier. Die zorgt ervoor dat veel van de bewegende onderdelen in traditionele koelunits overbodig zijn, terwijl de hoge capaciteit en luchtstroming snel temperatuurherstel mogelijk maken. Zo kan Peter Appel Transport eenvoudig producten met verschillende temperatuurvereisten leveren, ongeacht het aantal deuropeningen.

"Wij leveren op één dag aan verschillende klanten gekoelde vracht met verschillende temperatuurvereisten", zegt Pater. "De temperatuur van de oplegger kan fluctueren als gevolg van de korte intervallen tussen leveringen en de frequente deuropeningen. Daarom is een snelle pulldown van groot belang, en de Vector is op dit punt zeer betrouwbaar."

Naast de vele voordelen van de Vector is Peter Appel Transport zeer tevreden met het professionele service netwerk van Carrier Transicold Benelux. "De service centers van Carrier Transicold Benelux zorgen voor optimale geografische dekking in heel Nederland. Mochten we ooit problemen met een koelunit krijgen, dan kunnen we dus rekenen op uitstekende service en een korte reactietijd", aldus Pater.

"Daarnaast kan Carrier Transicold Benelux op maat gemaakte oplossingen aanbieden die aan onze specifieke vereisten voldoen en ervoor zorgen dat de cold chain altijd beschermd blijft. We zijn ervan overtuigd dat we nauw zullen blijven samenwerken met Carrier Transicold Benelux."

Dankzij het uitgebreide service netwerk van Carrier Transicold Benelux is Peter Appel Transport altijd en overal in de regio verzekerd van de assistentie van een team, servicepunt of monteur.

"Onze service centers garanderen een maximale operationele efficiëntie van de multitemperatuurkoelunits met Piek-certificering", zegt Giel Verkamman, managing director van Carrier Transicold Benelux. "Hierdoor kan Peter Appel Transport optimaal profiteren van de kostenbesparende, milieuvriendelijke en efficiency-voordelen van deze producten. Klanten van Peter Appel Transport hebben hier ook voordeel van, want zij kunnen ervan verzekerd zijn dat hun voorraad tijdig wordt aangevuld met kwaliteitsproducten."