Clicky


 


Delen Zuid-Limburgse snelwegen dicht vanwege wateroverlast door hoosbuien

Delen Zuid-Limburgse snelwegen dicht vanwege wateroverlast door hoosbuien [+video's]
12-09-2023 20:13 | Weer en Verkeer | auteur ANP

MAASTRICHT - [update 22:51 uur] Rijkswaterstaat heeft dinsdagavond de A2 bij Maastricht in noordelijke richting en de A76 bij Geleen richting Aken afgesloten wegens wateroverlast. De A2 is dicht richting Eindhoven tussen knooppunt Kruisdonk en Meerssen. Het verkeer wordt omgeleid. De A76 is dicht ter hoogte van Geleen, waar de weg verdiept onder een groot viaduct ligt en vol water loopt. Het verkeer kan hier verder via de af- en toerit.

De regio wordt dinsdagavond getroffen door hevige onweersbuien, die leiden tot veel overlast. Zo liepen straten en kelders in onder meer Valkenburg en Maastricht onder, reden auto's zich in het snel stijgende water vast en liepen toiletten over door de druk op de riolen.

In de brandweerkazernes in Maastricht en Sittard werden actiecentra ingericht, van waaruit de brandweerwagens konden worden aangestuurd. Volgens de woordvoerster van de brandweer liep ook de kelder van het ziekenhuis in Maastricht onder water, maar het ziekenhuis wist het water weg te pompen.

Rond 20.30 uur werd het in en rond Maastricht droog, en verdween het water geleidelijk, aldus de woordvoerster.

In Limburg is code geel afgekondigd. In korte tijd viel er veel regen. Volgens buienradar trekt het hevige regenweer de Duitse grens over, zodat de neerslag in Midden-Limburg mee lijkt te vallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats