Clicky

 Rabobank introduceert nieuwe manier van sparen en verhoogt rentes

Rabobank introduceert nieuwe manier van sparen en verhoogt rentes
11-09-2023 11:40 | Financieel | auteur ANP

UTRECHT - Klanten van de Rabobank hebben sinds maandag een extra optie voor hun spaargeld. Zij kunnen kiezen voor een combinatie van een 'gewone' spaarrekening en een termijndeposito. Bij 'TijdslotSparen' krijgen klanten een hogere rente en kunnen ze geld storten en eraf halen wanneer ze dat willen, maar ze moeten wel drie maanden wachten om weer over hun geld te kunnen beschikken.

De rente op de flexibelere spaarvorm is 2,25 procent, ruim een half procentpunt meer dan op een gewone spaarrekening met maximaal 20.000 euro daarop. Rabobank maakt ook bekend de variabele tarieven te hebben verhoogd. Op de kleinste spaarrekeningen gold eerst een rentepercentage van 1,5 procent, dat is nu 1,7 procent. Mensen met tegoeden van 20.000 euro tot en met 100.000 euro krijgen nu 1,6 procent.

Rabobank maakte een maand geleden al bekend aan een "andere manier" van sparen te werken. De tussenvorm moet spaarders meer flexibiliteit geven. "Als bank zien we dat spaarders die hun financiële buffer op orde hebben vaak meer geld op hun normale spaarrekening stallen dan ze op korte termijn nodig hebben. Tegelijkertijd vinden veel klanten depositosparen niet flexibel genoeg, ondanks de hogere rente", legt Mariëlle Lichtenberg, directeur particuliere klanten, het nieuwe product uit.

Rabobank voerde zijn winst fors op in de eerste helft van dit jaar omdat de rente die de de Europese Centrale Bank (ECB) geeft fors hoger ligt dan wat Rabobank aan spaarders uitkeert. De winst verdubbelde ten opzichte van een jaar eerder ruwweg tot 2,5 miljard euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats