Clicky


 


Klimaatactivisten willen voor derde dag op rij A12 blokkeren

Klimaatactivisten willen voor derde dag op rij A12 blokkeren
11-09-2023 08:05 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Voor de derde dag op rij wil actiegroep Extinction Rebellion (XR) de A12 in Den Haag gaan blokkeren. Na een weekend vol acties, waarmee de groep een einde aan fossiele subsidies eist, wordt dit de eerste doordeweekse dag van het klimaatprotest.

XR heeft aangekondigd dat activisten elke dag om 12.00 uur terug zullen keren naar de snelweg. De gemeente wil dat absoluut niet hebben. De A12 is immers een van de belangrijkste verkeersaders de stad in. "Ik ga niet over de doelen die men nastreeft, maar maak mij grote zorgen over de ontwrichtende acties die voor de komende werkdagen zijn aangekondigd", stelde burgemeester Jan van Zanen zondag.

Het is nog onduidelijk hoeveel XR-activisten ditmaal zullen verschijnen bij de tunnelbak, die langs de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat loopt. Op de eerste dag kwamen zaterdag duizenden mensen af op het protest. De gemeente schatte het totaal op ongeveer negenduizend demonstranten. Op zondag waren het er al een stuk minder. De politie greep beide dagen in. Aangehouden betogers werden per bus afgevoerd naar het ADO-stadion. Daar werden veruit de meesten direct weer vrijgelaten.

Zaterdag meldde de politie ruim 2400 aanhoudingen, zondag waren het er ruim vijfhonderd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats