Clicky


 


ANWB verwacht veel omrijders door demonstratie Extinction Rebellion

ANWB verwacht veel omrijders door demonstratie Extinction Rebellion
08-09-2023 12:24 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De ANWB verwacht dat veel automobilisten die dit weekeinde naar Scheveningen willen, moeten omrijden vanwege de klimaatdemonstratie van actiegroep Extinction Rebellion. De groep heeft aangekondigd de A12 bij Den Haag te willen blokkeren. Vooral automobilisten die van ver komen en Duitse toeristen die naar het strand willen kunnen last krijgen van de omleidingen, verwacht de ANWB.

"Mochten die acties doorgaan, dan zien we wel wat problemen", zegt een woordvoerder van de ANWB. "Het is natuurlijk een uitzonderlijk mooi weekend. Dat zal leiden tot veel verkeer naar de kust, richting Scheveningen. Mensen die dat willen doen moeten omrijden. Dat zijn vaak mensen die van ver buiten stad komen."

Twee van de vier hoofdroutes richting de kust zijn niet beschikbaar, onder meer door werkzaamheden aan het asfalt. Dat zijn dus de A12 en het verlengde van de N211, de route via het zuidwesten van Den Haag, ter hoogte van de Lozerlaan. Deze is twee weken dicht. Dat heeft gevolgen voor verkeer uit het Westland en de omgeving Rotterdam die naar Den Haag en Kijkduin willen, zegt de ANWB. "Dat zal ook tot extra omrijders leiden", zegt de woordvoerder.

Automobilisten kunnen wel via de Rotterdamse baan naar Den Haag, via knooppunt Ypenburg bij de Binckhorst de stad binnenrijden. Ook kunnen ze via de N14 via Leidschendam, die langs de Mall of the Netherlands loopt, rijden. "Dan kom je boven bij de Hubertustunnel op de weg naar Scheveningen uit, bij het Internationaal Strafhof", legt de woordvoerder uit.

De ANWB raadt reizigers die naar het strand willen om de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden en zich erop voor te bereiden. Ook raadt de ANWB reizigers aan met de fiets of het openbaar vervoer te komen. "Voorkom dat je die fuik inrijdt, want er zullen heel veel mensen op die routes rijden."

De Haagse vervoerder HTM laat weten extra ritten te rijden op de tramlijnen die naar Scheveningen gaan. De extra ritten worden op basis van het aantal extra reizigers bepaald, aldus een woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats