Clicky


Van Eck levert zevende Kiep Cool

Van Eck levert zevende Kiep Cool
11-06-2012 16:48 | Trailers | auteur de redactie
Van Eck leverde afgelopen week een tweetal Kiep Cool Trailers af. Met deze aflevering heeft Van Eck haar zesde en zevende Kiep Cool Trailer op de markt gebracht. De Kiep Cool Trailer is een voertuig dat speciaal is ontwikkeld voor het vervoer van bulkgoederen die gekoeld moeten blijven tijdens de transportrit. Dit voertuig is bij uitstek geschikt voor het vervoer van nat vlees, garnalen, slachtafval, dierenvoeding, etc.

De vracht wordt geladen via een dakluik, dat over de gehele lengte van de carrosserie is aangebracht. Dit luik wordt pneumatisch bediend en sluit de carrosserie waterdicht af. Voor het lossen van de goederen kan de carrosserie hydraulisch gekiept worden zodat de lading via een luik aan de achterzijde van de carrosserie kan worden gelost. Ook het achterluik wordt waterdicht afgesloten middels pneumatisch bediende grendels.



Bij de ontwikkeling van de Kiep Cool Trailer is sterk rekening gehouden met de multi-inzetbaarheid van het voertuig. In het achterluik van de carrosserie is een grote deur gemonteerd, waardoor het mogelijk is om ook andere type goederen via de achterzijde van de carrosserie te laden en te lossen. Dit maakt gecombineerd vervoer mogelijk, wat bijdraagt aan een hogere dekkingsgraad van de trailer.

De carrosserie wordt gekoeld middels een koelmachine van Carrier type Supra 550. Doordat de verdamper heel compact naast de dieselunit is gemonteerd, levert dit extra laadruimte op. Op het moment dat de trailer gaat kiepen, wordt de koelmachine automatisch uitgeschakeld.