Clicky

 Joint venture van Accelera by Cummins, Daimler Truck en PACCAR om productie batterijcellen in VS te versnellen

Joint venture van Accelera by Cummins, Daimler Truck en PACCAR om productie batterijcellen in VS te versnellen
06-09-2023 13:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

COLOMBUS/PORTLAND/BELLEVUE - Accelera by Cummins, de emissievrije business unit van Cummins Inc., Daimler Trucks & Buses US Holding LLC en PACCAR werken samen om de productie van batterijcellen en de toeleveringsketen van batterijen in de Verenigde Staten te versnellen en te lokaliseren. De geplande joint venture zal batterijcellen produceren voor elektrische bedrijfsvoertuigen en industriële toepassingen, waardoor banen in de Amerikaanse industrie in de groeiende sector van schone technologie worden gecreëerd. De totale investering zal naar verwachting tussen de twee en drie miljard dollar liggen voor de fabriek van 21 gigawattuur (GWh).

Accelera by Cummins, Daimler Truck en PACCAR zullen elk 30 procent bezitten en gezamenlijk zeggenschap uitoefenen over de joint venture, die zich in eerste instantie zal concentreren op de lithium-ijzer-fosfaat (LFP) batterijtechnologiefamilie voor commerciële batterij-elektrische vrachtwagens.

De door de joint venture geproduceerde LFP-batterijcellen zullen verschillende voordelen kunnen bieden in vergelijking met andere batterijchemie, waaronder lagere kosten, een langere levensduur en verbeterde veiligheid, zonder de noodzaak van nikkel- en kobaltgrondstoffen. Accelera by Cummins, Daimler Truck en PACCAR verwachten dit decennium een ​​groeiende vraag naar batterijtechnologie te zien en Amerikaanse klanten zullen profiteren van een ultramoderne speciale batterijcelfabriek. EVE Energie [SZSE: 310004] zal dienen als technologiepartner in de joint venture met 10 procent eigendom en zal zijn toonaangevende kennis van batterijcelontwerp en productie inbrengen. EVE Energy is een wereldleider in de productie van LFP-batterijcellen voor de voertuigindustrie en is beursgenoteerd op de beurs van Shenzhen.

Deze strategische joint venture stelt de eigenaren in staat de noodzakelijke schaalgrootte te creëren voor toegang tot kosteneffectieve en gedifferentieerde batterijceltechnologie, waardoor uiteindelijk waarde wordt gecreëerd voor klanten van bedrijfsvoertuigen in Noord-Amerika. “Wij hebben de verantwoordelijkheid om koolstofarm te worden op een manier die het beste is voor al onze belanghebbenden en de planeet. Dit vereist nauwe samenwerking met belangrijke partners. De aankondiging van vandaag weerspiegelt die actie. We bevorderen niet alleen een belangrijke technologische oplossing voor onze klanten, maar versnellen ook de energietransitie in de Verenigde Staten”, aldus Jennifer Rumsey, voorzitter en Chief Executive Officer van Cummins.

“Onze visie is de hoogste kwaliteit, lokaal geproduceerde batterijtechnologie om de activiteiten van onze klanten te verbeteren en hen te helpen hun operationele en milieudoelstellingen te bereiken”, aldus Preston Feight, Chief Executive Officer van PACCAR.

Martin Daum, CEO van Daimler Truck: “Voor Daimler Truck zijn partnerschappen en een strikte focus op kosten en slimme kapitaalallocatie de belangrijkste hefbomen om te slagen op de weg naar duurzaam transport. Deze geplande joint venture maakt schaalvoordelen mogelijk die verder gaan dan Daimler Truck. Het is een belangrijk puzzelstukje van onze strategie voor de industrialisatie van batterijen, die toegang garandeert tot de juiste batterijceltechnologie tegen de juiste kosten.”

Accelera by Cummins, Daimler Truck en PACCAR leiden de transitie van de bedrijfsvoertuigsector naar emissievrije technologieën. De partners engageren zich om de CO2-uitstoot terug te dringen, in overeenstemming met het Klimaatakkoord van Parijs.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de ontvangst van toepasselijke fusiecontrole en goedkeuringen van regelgevende instanties, waaronder de indiening van een vrijwillige kennisgeving aan het Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS).

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions