Clicky

 Vermoedelijk arbeidsuitbuiting in Groningen

Vermoedelijk arbeidsuitbuiting in Groningen
06-09-2023 11:42 | Misdaad | auteur Redactie

GRONINGEN - In een massagesalon in de gemeente Midden-Groningen is een vermoedelijke situatie van arbeidsuitbuiting beëindigd. Dat is het resultaat van een controle vorige week donderdag onder leiding van de Nederlandse Arbeidsinspectie in samenwerking met gemeente Midden-Groningen, Koninklijke Marechaussee en de politie. Een werkneemster, een vermoedelijk slachtoffer, is door de Nederlandse Arbeidsinspectie ergens anders ondergebracht.

De inspecties vonden plaats op twee locaties van massagesalons met dezelfde eigenaar. De Arbeidsinspectie startte het onderzoek naar aanleiding van een anonieme tip om na te gaan of er sprake is van oneerlijke behandeling van medewerkers binnen het bedrijf.

Tijdens de gesprekken op de locaties constateerden inspecteurs van de Arbeidsinspectie dat een vrouw die werkzaam was bij één van de salons werd onderbetaald en lange werkdagen maakte. Ze kreeg twee dagen in de maand vrij en sommige dagen niet uitbetaald.

Het vermoeden bestaat zij op de werkplek moest verblijven en slapen en, onder dwang, arbeid moest verrichten. Dan zou er sprake zijn van arbeidsuitbuiting. De Opsporingsdienst van de Arbeidsinspectie onderzoekt of strafrechtelijke vervolging mogelijk is.

Tijdens de controle werd een persoon aangehouden omdat deze niet meewerkte. De Inspectie doet aangifte tegen de persoon vanwege verbale en fysieke agressie richting inspecteurs van de Inspectie. Verschillende gegevensdragers zijn tijdens de controle in beslag genomen door de Arbeidsinspectie.

De Inspectie controleerde op de Wet arbeid vreemdelingen (Wav), de wet minimumloon (Wml) en de Arbeidstijdenwet (Atw). Bij overtredingen op één van deze wetten kan de inspectie hoge boetes opleggen, maar ook de werkzaamheden stilleggen. Gemeente Midden-Groningen controleerde op het bestemmingsplan en de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV).

Foto's

  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions