Clicky


Elf nieuwe trailers voor Martens en van Oord

Elf nieuwe trailers voor Martens en van Oord
14-05-2012 17:25 | Trailers | auteur de redactie
H.W. van der Peet & Zn. heeft onlangs de laatste trailer van een serie van elf afgeleverd bij de firma Martens en Van Oord uit Oosterhout (Brabant). De levering bestond uit negen stuks STAS kipper opleggers en twee stuks van der Peet bandlossers welke in eigen huis zijn gebouwd.

De STAS kipper opleggers kenmerken zich door een uniek laag eigengewicht wat resulteert in een hoger laadvermogen en hebben een zeer breed chassis waardoor een uitzonderlijke stabiliteit bij zowel het kippen als het rijden bereikt wordt.

De kippers van STAS zijn volledig vervaardigd uit in eigen huis ontwikkelde profielen waardoor alle gebruikte materialen volledig geoptimaliseerd zijn en allen van een hoogwaardige legering zijn.



De kipper opleggers zijn uitgevoerd met tal van klant specifieke opties zoals:
- Assen + chassis in verzwaarde uitvoering voor "heavy duty" toepassingen.
- Speciaal kunststof tegen vloer en wanden voor optimaal lossen van een diversiteit aan producten en een langere levensduur van de kipbak (slijtage).
- Hydraulische van der Peet dakluiken.
Hydraulische sliphaken voor een vloeistofdichte achterklep.

De twee van der Peet bandlossers worden ingezet voor het transport van biomassa/houtsnippers voor een energiecentrale, de bandlosser kan gedoseerd lossen door de aansturing van een centrale frequentieregelaar welke op de losplaats aanwezig is. De trailers zijn voorzien van een opbouw met een inhoud van 60,4 kub. Deze inhoud is verkozen door het geringe gewicht van het te vervoeren product.



Martens en Van Oord is actief in de grond-, weg- en waterbouw en daaraan gerelateerde disciplines, zoals de handel in bouwgrondstoffen. Sinds de oprichting in 1986 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf binnen de sector.

H.W. van der Peet & Zn. Is gespecialiseerd in carrosserieën voor (hoofdzakelijk) losgestorte producten zoals o.a. bandlossers, kipper opleggers, schuifvloertrailers. De bandlossers worden door H.W. van der Peet & Zn zelf gebouwd, de kipper opleggers en schuifvloertrailer worden geïmporteerd en worden door STAS in België gebouwd. De samenwerking tussen H.W. van der Peet en STAS is een actieve en sterke samenwerking. H.W. van der Peet kan zo nodig klant specifieke aanpassingen doen aan de trailers welke niet bij STAS in het productieproces passen.