Clicky

 Trein rijdt in Noord-Italië vijf spoorwerkers dood

Trein rijdt in Noord-Italië vijf spoorwerkers dood [+foto's&video]
31-08-2023 08:23 | Buitenland | auteur ANP

TURIJN (ANP) - In het noorden van Italië zijn donderdag vijf spoorwerkers door een trein aangereden en daarbij om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, melden Italiaanse media.

Het ongeval gebeurde rond middernacht in de buurt van het station van de gemeente Brandizzo, ten noordoosten van Turijn. De hulpdiensten zijn aanwezig op de plaats van het ongeval. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Mogelijk zijn de spoorwerkers van achteren geraakt toen ze aan het werk waren. In de trein, die 160 kilometer per uur reed, zaten geen passagiers.

Burgemeester Paolo Bodoni van Brandizzo spreekt van een "enorme tragedie". Hij is zelf ook arts en zegt tegen de krant La Repubblica dat hij door een collega van "het griezelige tafereel" op de hoogte was gebracht. Bodoni sluit niet uit dat het ongeval mogelijk is veroorzaakt door een communicatiefout.

Spoorwegbeheerder Rete Ferroviaria Italiana heeft in een verklaring zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions