Clicky


Fraaie MAN TGX 18.400 trekker voor Rosendaal Transport uit Beek

Fraaie MAN TGX 18.400 trekker voor Rosendaal Transport uit Beek
04-05-2012 15:31 | M.A.N. | auteur de redactie
De nieuwe MAN staat tussen alle DAF's van Rosendaal Transport er een beetje bij als een vreemde eend in de bijt. Al jarenlang rijdt Rosendaal Transport met DAF, maar eind 2011 wist Peter van der Hoek van Truck Service Bergh uit ’s-Heerenberg toch Stefan Rosendaal over de streep te trekken en werd er besloten over te gaan tot de koop van een nieuwe MAN.

Rosendaal had al diverse malen bij Truck Service Bergh een MAN TGX gehuurd voor korte tijd en was erg te spreken over de prestaties, kosten en brandstofverbruik. Eind april kwam het voertuig binnen bij Truck Service Bergh en werd hij compleet gemaakt met de diverse extra verlichting aan de voorzijde en een op maat gemaakte kist. Daarna ging het voertuig naar Truckpaint in Doetinchem en werd hij helemaal compleet door de striping er op te spuiten.

Zaterdag 28 april was het dan zo ver: Peter van der Hoek kwam bij Rosendaal Transport voorrijden met de nieuwe MAN, tegelijkertijd kreeg een chauffeur zonder vaste auto te horen dat hij de vaste bestuurder werd van deze bijzondere fraaie MAN.



Rosendaal Transport besloot de MAN te kopen bij Truck Service Bergh door een jarenlange goede samenwerking tussen beide partijen en de altijd flexibele inzet van het bedrijf. Truck Service Bergh is een sterke speler op het gebied van transport en de woorden “kan niet” bestaat dan ook niet. Naast vrachtwagens repareert en keurt men ook bestelwagens en personenauto’s.

Rosendaal Transport is in 1925 opgericht en in de beginjaren was de hoofdactiviteit het vervoeren van pakketten met paard en wagen. Na de tweede wereldoorlog kwam de eerste vrachtwagen en werd de activiteit meer verlegd naar het veevervoer. Men deed op een zeker moment zelfs wilde dieren vervoeren door Europa. Nu jaren later bestaat het wagenpark van Rosendaal uit 17 trekkende eenheden en rijdt men door heel Europa en sinds kort ook op Scandinavië.