Clicky

 CNV: binnenkort lagere werkdruk vrouwelijke beveiligers Schiphol

CNV: binnenkort lagere werkdruk vrouwelijke beveiligers Schiphol
29-08-2023 15:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Vakbond CNV en beveiligingsbedrijf G4S hebben afspraken gemaakt om zo snel mogelijk de hoge werkdruk voor vrouwelijke beveiligers op Schiphol te verlagen. Dit meldt de vakbond, die stelt dat vooral bij vrouwelijke medewerkers nog steeds een personeelstekort is. Alleen vrouwen mogen vrouwelijke passagiers fouilleren.

De partijen hebben afgesproken dat bij het fouilleren minimaal twee vrouwelijke beveiligers bij elkaar staan en dat het werk afwisselender wordt, zegt CNV-onderhandelaar Erik Maas. Ook neemt G4S meer vrouwelijke beveiligers aan en krijgen nieuwe medewerkers betere begeleiding.

Begin deze maand lanceerden vrouwelijke beveiligers op Schiphol een petitie om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk. "Bij het fouilleren staan ze er te vaak en te lang alleen voor. Dat zorgt voor veel problemen: overbelasting, onvrede, uitval", zegt Maas. Volgens CNV was de petitie binnen een paar dagen al door meer dan tweehonderd mensen ondertekend.

Scheve verhouding

Schiphol liet eerder weten dat voor de meivakantie een scheve verhouding was ontstaan bij de beveiliging. De afgelopen tijd is de verhouding volgens de luchthaven meer rechtgetrokken en is 40 procent van de medewerkers een vrouw. "Idealiter werken we toe naar een 50/50-verdeling, dus uiteraard blijven we nieuwe collega's werven."

De personeelstekorten zijn niet meer zo hoog als vorig jaar. Toen ontstonden lange rijen bij onder meer de beveiliging. Vanwege de drukte misten sommige passagiers hun vlucht en ontstonden er opstootjes.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats