Clicky


Renault Premium Distributie voor Oenema Transport

Renault Premium Distributie voor Oenema Transport
02-05-2012 11:05 | Renault | auteur de redactie
HEERENVEEN - Truckservice Jager uit Groningen leverde twee nieuwe Renault Premiums aan Oenema Transport uit Heerenveen. De trekkers worden ingezet voor distributietransport.

Oenema Transport is een familiebedrijf met een lange traditie: in 1963 startte J.H. Oenema samen met zijn echtgenote het huidige taxibedrijf. "Al vrij snel kwamen daar ook ambulances bij", zegt Joscha Oenema die nu de algemene leiding over het bedrijf heeft. "In de jaren tachtig kwam er de transportafdeling bij."

Voor die transportopdrachten heeft Oenema Transport 40 eigen voertuigen en 10 vaste charters. Oenema Transport heeft vaste contracten voor allerhande opdrachtgevers maar is vooral actief in de levensmiddelen sector. De nieuwe Renault Premiums worden ingezet voor nationale distributie. "Ze zijn heel goed qua verbruik", zegt Joscha Oenema. "De cabine is niet te hoog zodat de instap voor de chauffeurs laag is en dat is een pluspunt in de distributie. Bovendien zijn de compacte cabines heel wendbaar in de steden."

De Renault Premiums zijn uitgerust met de DXi11 Euro 5-motor (EEV) met een vermogen van 380 pk en gekoppeld aan de nieuwe versie van de geautomatiseerde Optidriver+ versnellingsbak. Die vermindert de verbruiksschommelingen en garandeert een besparing van gemiddeld 3% ten opzichte van een handgeschakelde versnellingsbak. Dat kan al snel oplopen tot 1.800 euro per jaar. Omdat hij ook minder mechanische, bewegende onderdelen dan een gelijkwaardige mechanische versnellingsbak heeft, vergt hij minder onderhoud en gaat de koppeling langer mee.



Oenema Transport koos voor de standaard versie van de Renault Premium omdat die al zowat alles heeft. "We hebben wel enkele extra zaken zoals een koelkast erbij genomen", zegt Joscha Oenema. "En ook een grotere brandstoftank van 1200 liter. Zo kunnen de chauffeurs altijd hier op het bedrijf tanken. De wagens rijden zo’n 400 tot 500 kilometer per dag, zeven dagen op zeven wat maakt dat ze na een jaar om en bij de 150.000 kilometer op de teller hebben."

Oenema Transport heeft op dit moment 15 Renault trekkers in dienst en die worden allemaal onderhouden door Truckservice Jager. "Alle nieuwe en bestaande trekkers komen van bij deze dealer", zegt Joscha Oenema. "We zijn al jaar en dag klant bij Truckservice Jager."