Clicky


DAF nummer 105 voor Den Otter Transporten

DAF nummer 105 voor Den Otter Transporten
25-04-2012 14:53 | DAF | auteur de redactie
Recentelijk werden er twee nieuwe DAF FT XF105.460 Super Space Cab trekkers afgeleverd bij Den Otter Verhuizingen en Den Otter Transporten uit Barendrecht. Het is al weer DAF nummer 105 die onlangs door BEST Trucks Barendrecht werd overhandigd aan Jan Willem en Koos den Otter.

De nieuwe DAF's zijn uitgerust met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak met 12 versnellingen inclusief Hill Start Aid functie (HSA). Een MX-motorrem, alarmsysteem met ultrasone detectie van het cabine-interieur en volgwagenbeveiliging en een Luxury Air-chauffeursstoel. Tegelijkertijd zijn twee opleggers van Eck aangekocht. De trailers zijn voorzien van Tüv gekeurde kopschoten voor het vervoer van ADR producten.

De trekkers worden ingezet in de Benelux, West Duitsland en Noord Frankrijk. De vloot van Den Otter omvat 25 eenheden, alle van het merk DAF. Met de twee nieuwe DAF’s is de vloot weer volledig up-to-date.

Den Otter Barendrecht is dé specialist voor het delicate verhuiswerk en het transport van omvangrijke productpakketten. Den Otter "geboren in 1913 als bodedienst" is uitgegroeid tot een onderneming met twee werkmaatschappijen, verhuizingen en transporten. Is verhuizen vaak een éénmalige opdracht, bij transporten ligt dat anders. Vele klanten van Den Otter zijn vaste klanten, onder andere voor Bakker Barendrecht wordt al meer dan 40 jaar dagelijks met meerdere wagens in de Benelux gereden. Ook voor Brenntag in Zwijndrecht, met de distributie van chemicaliën, verpakt als stukgoed en met containertanks (swapbody’s) worden veelvuldig transporten verzorgd. Voor Continental Bakeries in Dordrecht wordt, veelal op afroep, gereden.



Met een opslagruimte van ruim 1200 m2, welke een capaciteit heeft voor 220 containers van 20/25 foot, heeft de verhuisunit een perfecte mogelijkheid voor het opslaan van complete verhuizingen voor korte of langere tijd. Vooral particulieren, maken gebruik van de perfecte service van de Erkende Verhuizer Den Otter.

Op 1 januari van dit jaar zijn de zonen Jan Willem en Koos toegetreden tot de directie en versterken zij dagelijks de 35 gemotiveerde medewerkers binnen de onderneming.

Den Otter verhuizingen en Transporten voelt zich al meer dan 50 jaar uitstekend thuis bij BEST Trucks Barendrecht. "De samenwerking is geweldig", zegt Den Otter. "Het onderhoud is met een onderhoudscontract (ROV) in goede handen bij de dealer. Maar ook het meedenken voor de juiste voertuigkeuze, en een goede prijs/kwaliteitsverhouding, gekoppeld aan een prima service is uitstekend."

Den Otter bestaat in 2013 honderd jaar. Ruim de helft van die tijd is Den Otter klant bij BEST Trucks. De eerste DAF werd in 1961 aangeschaft.