Clicky


12 nieuwe DAF XF105 met ATe-uitvoering voor Van der Most Transport

12 nieuwe DAF XF105 met ATe-uitvoering voor Van der Most Transport
24-04-2012 13:18 | DAF | auteur de redactie
ROTTERDAM - Het deep-sea zeecontainer transport is de belangrijkste activiteit bij Van der Most Transport in Rotterdam. Onlangs zijn weer 12 nieuwe DAF XF105 voertuigen door Jelle Mol, Sales manager bij Truckland Zuid-Holland, overhandigd aan GertJan van der Most, directeur/eigenaar van Van der Most BV

De nieuwe DAF’s zijn uitgerust volgens het ATe-concept (Advanced Transport Efficiency): een compleet pakket van intelligente oplossingen, die het brandstofverbruik en de emissie verder verlagen en de efficiency van de truck nog verder verbeteren. De trucks worden standaard geleverd met dakspoiler en zijfenders. De 12,9 liter PACCAR MX-motor is gekoppeld aan een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak met een volledig op een laag brandstofverbruik afgestemde schakelstrategie.
De DAF’s, geleverd als trekker, bakwagen en zelfs als Ecocombi, worden ingezet voor het transport van vooral zeecontainers in de Benelux en Europa.

Een grote speler in het deep-sea zeecontainer transport
Van der Most Transport is gespecialiseerd in het wegvervoer van alle types deep-sea zeecontainers. Van der Most is een modern familiebedrijf, gericht op lange termijn relaties met klanten, medewerkers en leveranciers. Het bedrijf bestaat 21 jaar en er werken ruim 100 vakbekwame mensen. Dagelijks vervoeren ervaren chauffeurs zeecontainers vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen naar bestemmingen in de Benelux en West-Europa.

Van der Most Transport heeft een jong en goed onderhouden eigen wagenpark van 90 vrachtauto's en 120 containerchassis. Alle vrachtauto’s zijn onder andere voorzien van een boardcomputer, positiebepaling, mobiele telefoon en zijn geschikt voor ADR vervoer.



Van der Most beschikt over generator-sets voor het aangesloten vervoer van reefers, kiepchassis voor 20 & 40 ft. High-cube containers en diepladers voor extra hoge of brede containers. Op het eigen terrein van 30.000 m2 in Rotterdam/Waalhaven worden containers overgeslagen met 2 reach-stackers. Op dit afgesloten en bewaakte terrein worden ook de vrachtauto's geparkeerd en containers tijdelijk opgeslagen.

Van der Most Transport heeft met het vervoer met diepladers van "Open Top Containers" met overhoogte en van Flatrack Containers met overhoogte en overbreedte, een extra activiteit toegevoegd.
Begin april is de Lean and Green Award uitgereikt aan Gertjan van der Most.

Van der Most Transport en Truckland Zuid-Holland vormen al jarenlang een sterk koppel. "De samenwerking is uitstekend", zegt GertJan van der Most. "Het onderhoud met een onderhoudscontract (ROV) is in goede handen bij de dealer."