Clicky

 Kraanwagen kantelt zelf terwijl het een vrachtwagen moet bergen

Kraanwagen kantelt zelf terwijl het een vrachtwagen moet bergen [+foto]
27-08-2023 11:02 | Ongevallen | auteur Redactie

SIGGELKOW - Op de Duitse L09 nabij Groß is zaterdag 26 augustus een kraanwagen gekanteld tijdens de berging van een vrachtwagen. De L09 moest urenlang worden afgesloten.

Op 26 augustus 2023 rond 12.30 uur reed de chauffeur van een vrachtwagen over de L09 toen hij plotseling moest uitwijken voor een auto. Tijdens het uitwijken botste hij op twee bomen langs de weg. Hij probeerde zijn vrachtwagen onder controle te houden maar dat lukte niet. De vrachtwagen, geladen met stro, raakte van de weg en kwam in een naastgelegen perceel in de sloot terecht.

De chauffeur bleef, voor zover bekend, ongedeerd.

Een gespecialiseerd bedrijf met kraanwagen werd ingezet om de vrachtwagen te bergen. Nadat de kraanwagen rond 17.00 uur op de plaats van het ongeval arriveerde begon men onmiddellijk met het voorbereiden van de bergingsmaatregelen.

Rond 17.40 uur probeerde de kraanwagenchauffeur zijn kraan te verplaatsen maar deze kantelde zijwaarts en bleef in een hoek van ongeveer 45 graden op de vrachtwagencabine liggen. Gelukkig raakte ook hierbij niemand gewond.

Een sleepwagen heeft nog geprobeerd de kraanwagen weer omhoog te krijgen maar verschillende pogingen mislukten. De eigenaar van de kraanwagen vroeg rond 19.30 uur om een ​​nieuwe grotere kraanwagen welke zowel de kraanwagen als de vrachtwagen kon bergen.

Rond 21.15 uur begon het bedrijf met de bergingsactie van de kraanwagen. Rond 00:20 uur was dit gelukt. Rond 02:00 uur werd de vrachtwagen uit de sloot geborgen. 

Rond 04:30 uur waren alle voertuigen geborgen. De L09 is nog steeds afgesloten in verband met reparatie- en schoonmaakwerkzaamheden.

De totale schade wordt door de politie geschat op 150.000 euro.

Foto's

 • Smits Berging
  Smits Berging
 • Smits Berging
  Smits Berging
 • J.Roeland
  Logicx Berging
 • Bergingsbedrijf Vorgers
  Bergingsbedrijf Vorgers
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions