Clicky


Twee nieuwe Renault Premium voor Ewals Cargo

Twee nieuwe Renault Premium voor Ewals Cargo
23-04-2012 10:28 | Renault | auteur de redactie
Renault Trucks Limburg heeft twee Renault Premiums Route geleverd aan Ewals Cargo Care in Tegelen. Het bedrijf dat vorig jaar de Lean & Green Award in de wacht sleepte voor zijn milieubewuste logistiek, heeft bewust gekozen voor de Renault Premium.

Ewals Cargo Care is één van de grote Europese vervoerders die zijn sporen verdiende in de automotive sector waar het zijn megatrailers onder andere inzet als rijdende magazijnen. Ewals Cargo Care biedt zijn klanten zowel wegtransport als intermodaal transport aan. Hiertoe beschikt het bedrijf over een eigen gestandaardiseerde vloot van laadeenheden die Europees ingezet wordt. Ewals Cargo Care probeert het aantal lege kilometers te minimaliseren en de bezettingsgraad van de vloot zo hoog mogelijk te houden. De klant kan profiteren van lagere kosten per kubieke meter door het inzetten van de megatrailer (100 m³) en/of de lagere kosten per ton door gebruik te maken van de intermodale units. Kortom: de juiste transporteenheid voor elke lading.

"Wij hebben bewust gekozen voor de Renault Premium Route. Uit een test van de Duitse transporteur Fehrenkotter bleek dat deze de zuinigste is in zijn klasse en dat willen we zelf ervaren. Wij houden continue met Optifuel Infomax bij hoeveel brandstof de trekkers verbruiken en hoe ze zich verhouden tot de andere voertuigen in de vloot", aldus Roel Strous.



De voertuigen zijn uitgerust met de krachtige 460 pk versie van de DXi11-motor gekoppeld aan de automatische versnellingsbak Optidriver+ in combinatie met Optiroll. Het Optiroll systeem maakt optimaal gebruik van de massatraagheid van het voertuig om het brandstofverbruik te verminderen. Optiroll is verbonden met de snelheidsregelaar en schakelt automatisch de vrijloop van de Optidriver+ versnellingsbak in wanneer de rijomstandigheden gunstig zijn voor brandstofbesparing. De wagens zijn ook uitgerust met Michelin Energy banden die door hun lage rolweerstand het verbruik no verder drukken.