Clicky

 FNV: grondpersoneel KLM stemt unaniem in met acties

FNV: grondpersoneel KLM stemt unaniem in met acties
24-08-2023 22:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Volgens vakbond FNV is de kans groot dat grondpersoneel van KLM in september actie gaat voeren. De vakbondsleden hebben daar tijdens drie "drukbezochte vergaderingen" unaniem mee ingestemd, aldus FNV. Hoe de acties er precies uit gaan zien is nog niet bekend, maar uiteindelijk kunnen die leiden tot stakingen.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de circa 15.000 grondmedewerkers zijn in een impasse geraakt. FNV-bestuurder David van de Geer stelt dat de verschillen tussen bond en werkgevers "enorm" zijn. "We hebben de afgelopen maanden elf keer aan de onderhandelingstafel gezeten met de vliegtuigmaatschappij. Zonder resultaat. Het geduld is een keer op", aldus Van de Geer.

FNV eist onder meer een loonsverhoging van 14,3 procent ter compensatie van de gestegen inflatie. Ook wil de bond dat de lonen meebewegen met de inflatie, de zogeheten automatische prijscompensatie. Verder eist FNV dat er iets gedaan wordt aan de hoge werkdruk, als gevolg van onderbezetting.

Vakbond CNV maakte eerder deze week bekend uit het cao-overleg met KLM te stappen. CNV-onderhandelaar Souleiman Amallah zei "uitonderhandeld" te zijn. Binnen die bond vinden begin volgende week vergaderingen over vervolgacties plaats waar de actiebereidheid wordt gepeild.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats