Clicky


Wijnen Bouwgroep ontvangt een nieuwe DAF FAQ CF85.460 Space Cab

Wijnen Bouwgroep ontvangt een nieuwe DAF FAQ CF85.460 Space Cab
11-04-2012 09:34 | DAF | auteur de redactie
Onlangs overhandigde Rene Geurts, verkoper bij Loven Trucks, de sleutels van de nieuwe DAF FAQ CF85.460 Space Cab aan de directie van Wijnen Bouwgroep. De DAF FAQ CF85.460 is uitgevoerd met de milieuvriendelijke Euro-5 EEV motor en een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak.

De nieuwe DAF is verre van standaard. Met het door Hyva uit Alphen aan den Rijn ontwikkelde flexframe is er een zeer lage opbouwhoogte gecreëerd, die het mogelijk maakt om bouwunits te transporteren. De open laadbak is voorzien van een HMF 4720K6 autolaadkraan (47 ton/meter) en is achterop geplaatst. De kraan heeft een laag eigen gewicht en een minimale inbouwbreedte, mede hierdoor is deze DAF de meest gunstige in zijn klasse.

As één, twee en vier zijn gestuurde assen en de derde as wordt traditioneel aangedreven. Door gebruik te maken van een zo'n laag mogelijk eigen gewicht is er een 16 ton belading op de voorwagen mogelijk. De luchtvering op het tripple stel maakt het mogelijk om in onbeladen toestand as twee te heffen, waardoor er te allen tijde voldoende vooras druk blijft bestaan. Door gebruik te maken van een radiografische afstandbediening, voor zowel de kraan als voor de steunpoten voldoet deze volledig aan de nieuwe norm EN12999 qua veiligheid.

Met de ervaring van meer dan honderdvijfentwintig jaar is Wijnen Bouwgroep uitgegroeid tot een onderneming die met 225 gemotiveerde medewerkers; ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en beheert. De vier regionale bouwbedrijven (in Someren, Schijndel, Horst en Eindhoven) werken samen, om een opdracht vanaf het eerste gesprek tot aan de aflevering perfect te laten verlopen.



Met het nieuwste materiaal en dankzij de vier eigen bouwbedrijven zorgen zij voor een perfect resultaat. Mede hierdoor kan er snel gereageerd worden (tijdbesparing) en is het bedrijf niet afhankelijk van derden. Bij Wijnen Bouwgroep is niet alleen het eindresultaat belangrijk, maar zeker ook de nazorg verdient alle aandacht. Vanaf grondwerk tot complete aflevering wordt een project verzorgd zoals o.a. Edco in Deurne (zie bijgevoegde foto) waar, op een bouwproject van 100.000m2, een complete bouw en inrichting wordt gerealiseerd, inclusief het plaatsen van de stellages en de aanleg van een sprinkler installatie.

Wijnen Bouwgroep is niet alleen specialist in de bouw maar ook in projectontwikkeling. Daar waar kansen zijn - of deze gecreëerd kunnen worden - nemen zij het initiatief. Daarmee staat Wijnen Bouwgroep midden in de maatschappij. "Want als het beter kan, doen we het beter", zegt Patrick Boots, wagenparkbeheerder bij Wijnen Bouwgroep. "Dat is ook weer terug te zien in de, in eigen beheer aangeschafte DAF. Zo realiseert Wijnen Bouwgroep in eigen beheer projecten, die de problemen van anderen oplossen."

Wijnen Bouwgroep is vanzelfsprekend in het bezit van de benodigde certificeringen zoals: ISO 9001 en ISO 14001, VCA en FSC.

Wijnen Bouwgroep heeft een perfecte partner aan Loven Trucks: "De samenwerking is meer dan uitstekend", zegt Patrick. "Het onderhoud is in goede handen bij de dealer. Maar ook het meedenken over de juiste voertuigkeuze, samenspraak met de opbouwers en een goede prijs/kwaliteitsverhouding, gekoppeld aan een prima service, is uitstekend. Doordat Wijnen Bouwgroep financieel onafhankelijk is, kon gekozen worden voor een uitstekend product als DAF, met de best passende opbouw en afwerking."