Clicky


Primeur in Nederland: MITSUBISHI TDJS50 direct drive voor Holland Groente

Primeur in Nederland: MITSUBISHI TDJS50 direct drive voor Holland Groente
11-04-2012 09:25 | Overig | auteur de redactie
UITHUIZEN - Vorige week is door Carrosserie Luchtenberg te Uithuizen een nieuwe geisoleerde bak met een MITSUBISHI TDJS50 afgeleverd aan de firma Holland Groente uit Tolbert. De geheel nieuwe TDJS50 heeft geen verdamper in de laadruimte zodat er meer lading mee genomen kan worden.

De compressor is van het type scroll met als grote voordeel, direct een hoge capaciteit bij lage toerentallen van de motor. Hierdoor is de laadruimte zeer snel op de gewenste temperatuur waarna de koelunit vrij loopt en geen vermogen meer afneemt van de motor. Brandstofbesparing en minder milieubelasting zijn hiervan het gevolg.



De laadbak is voorzien van een zijdeur en achtersluitende laadklep. Om koude verlies tijdens het laden en lossen te beperken is de laadruimte voorzien van een twee-delig en in de lengte verplaatsbaar strokengordijn. Om controle over de temperatuur te houden is er een Euroscan RX2 temperatuurrecorder in de cabine gemonteerd.

Voor het bedienen van de TDJS50 is er afstandbediening in het dashboard geplaatst. Holland Groente heeft als activiteiten het leveren van dagverse groente en fruit aan horeca en grootverbruik in noord-Nederland en noord-Duitsland.