Clicky


100ste DAF trekker voor Starmans Transporten in Kerkrade

100ste DAF trekker voor Starmans Transporten in Kerkrade
06-04-2012 09:48 | DAF | auteur de redactie
KERKRADE - Met de nieuwste order van 12 DAF XF105 trekkers is al weer de 100ste DAF trekker feestelijk afgeleverd aan Starmans Transporten in Kerkrade. De 12 nieuwe trekkers: twee FTG XF105.460 Super Space Cabs en tien FT XF105.460 Super Space Cabs, alle uitgerust met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, zorgen dat de vloot van 90 eenheden up-to-date blijft. 75 trekkers zijn van het merk DAF.

Met 115 gemotiveerde medewerkers en met vaste chauffeurs op de wagens is Starmans Transporten marktleider in het transport van grote partijen zeecontainers, in alle soorten en maten, met bestemmingen in vooral de Benelux, Frankrijk en Duitsland. De transporten vinden plaats van en naar alle West Europese zee- en binnenhavens met als kernpunten Rotterdam, Antwerpen, Zeebrugge, Amsterdam, Rijn-Main en Roergebied.

Starmans Transporten is specialist in het vervoer van zeecontainers. Vanuit de thuisbasis in Kerkrade zorgt Starmans Transporten dat de toevertrouwde lading op de juiste tijd, op de juiste plaats en in goede staat wordt afgeleverd.

Al de voertuigen zijn voorzien van boordcomputers met locatiebepaling via GPS en communicatie via het GPRS-netwerk. Hierdoor kan op ieder moment van de dag uiterst nauwkeurig de kostbare lading in het oog worden gehouden. Het trekkend materieel is voorzien van de hoogst mogelijke beveiligingstechniek en geclassificeerd volgens BV03 klasse en de nieuwste voertuigen met de B3 klasse. Tevens zijn alle voertuigen uitgerust met voorzieningen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR).



Al vanaf het eerste uur heeft Jan Starmans Transporten diverse LZV-voertuigen lopen en de winst voor de klanten en voor het milieu is dermate significant, dat er al een uitbreiding van deze voertuigen is gevolgd.
De locatie van Starmans Transporten heeft een oppervlakte van circa 20.000 m2 en is 24 uur per dag bemand voor handling werkzaamheden van eigen klanten. Het wagenpark omvat: 16 schuifchassis voorzien van generators voor koeltransport, 1 combinatie met kipperinrichting, 4 combinaties bestaande uit motorwagen met aanhanger. 60 multifunctionele chassis, 30 deelchassis en een Hyster container heftruck

"De betrokkenheid bij de aanschaf van onze nieuwe DAF's is geweldig goed aangepakt waarbij de samenwerking met de omliggende DAF dealers meer dan uitstekend was", zegt Jan Starmans. "Het onderhoud aan de voertuigen doen wij in eigen beheer waarbij gebruik gemaakt wordt van originele DAF onderdelen. Maar ook de goede prijs/kwaliteitsverhouding is voor ons zeer belangrijk."