Clicky

 10-jarige jongen omgekomen bij beschieting in Nîmes

10-jarige jongen omgekomen bij beschieting in Nîmes
22-08-2023 10:53 | Buitenland | auteur ANP/AFP

NÎMES - [update 14:55 uur] Een kind van 10 is in de Franse stad Nîmes omgekomen door drugsgeweld. Hij lijkt het slachtoffer geworden te zijn van een persoonsverwisseling, zegt justitie. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin spreekt van "een enorm drama dat niet onbestraft mag blijven."

De jongen zat bij zijn oom in de auto, in een buurt waar veel in drugs wordt gehandeld. De Renault Mégane die onder vuur genomen werd, lijkt enigszins op de Renault Clio die dit weekend gebruikt is voor een andere schietpartij waarbij een 14-jarige gewond raakte. De familie van de jongen van 10 heeft in ieder geval "absoluut niets te maken, in het verleden noch op dit moment, met enige vorm van misdaad", aldus openbaar aanklager Cécile Gensac. Zij waren "op het verkeerde moment op de verkeerde plek".

De 28-jarige oom raakte bij de beschieting gewond. Een tweede kind dat in de auto zat, zijn 7-jarige neefje, bleef ongedeerd. De vier vermoedelijke daders zijn voortvluchtig.

Er is de voorbije dagen meer geweld geweest in Nîmes en Marseille, zo'n 100 kilometer verderop. Er lijkt een territoriumstrijd te woeden tussen twee bendes, genaamd Yoda en DZ Mafia. Dit jaar zijn daarbij al 37 mensen om het leven gekomen. "De politie heeft de voorbije weken meerdere dealers opgepakt en zal haar aanwezigheid krachtig versterken", aldus minister Darmanin.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions