Clicky


Heiwo levert Peter Appel 43 groene SPAR opleggers en 6 bakwagens

Heiwo levert Peter Appel 43 groene SPAR opleggers en 6 bakwagens
02-04-2012 09:49 | Trailers | auteur de redactie
WOLVEGA - Met de levering van 43 opleggers en een zestal bakwagen opbouwen vergroent Heiwo Carrosserie uit Wolvega een aanzienlijk deel van de huidige SPAR transportvloot. Huisvervoerder Peter Appel in samenwerking met Vlug Transport, gaven opdracht tot deze vervanging van ouder transportmaterieel en kozen hierbij naast de duurzame Heiwo producten voor de Cryo Tech koeling van Thermo King. Mede door deze milieuvriendelijke en bovenal stille CO2 koeloplossing voldoen alle nieuwe voertuigen probleemloos aan de criteria voor een Piek certificaat.

Bij de opleggers, met een lengte van 13.6 en 11.6 meter, is gekozen voor een HTF twee-assig onderstel waarvan de achterste as sturend is. Op wens van supermarktketen SPAR (300 eigen vestigingen en 200 overige winkels w.o. Attent) is de Heiwo opbouw uitgevoerd met twee langsschotten, meerdere verplaatsbare tussenschotten en zijn er drie verdampers in het trailerdak aangebracht. Hiermee kunnen maximaal vier verschillende temperatuurcompartimenten gerealiseerd worden waarbij onder alle omstandigheden een optimale temperatuur beheersing te realiseren is. CryoTech is een duurzame koeling, maakt gebruik van gerecycled CO2 en is meer dan 75 procent milieuvriendelijker dan de traditionele diesel – en koudemiddel systemen.



Met deze totale investering, van een uitgekiende gecomparitimenteerde trailer met bestuurbare as en een milieu vriendelijke koeling, zullen niet alleen honderden tonnen minder CO2 uitgestoten worden, maar leidt ook tot een beperking van fijnstofuitstoot en dieselgebruik. Alles met elkaar een prachtig "groen en duurzaam initiatief".