Clicky


PIEK-gecertificeerde koel/vriesopleggers voor D. Speksnijder Transport

PIEK-gecertificeerde koel/vriesopleggers voor D. Speksnijder Transport
29-03-2012 10:50 | Trailers | auteur de redactie
ROTTERDAM - Carrier Transicold heeft in samenwerking met Carrosseriebedrijf Elenbaas uit Poortvliet acht PIEK-gecertificeerde Lamberet SR2 Greenliner koel/vriesopleggers geleverd aan D. Speksnijder Transport uit Hazerswoude. In overleg met D. Speksnijder Transport zijn deze Lamberet-opleggers voorzien van de Vector™ 1550 City (Vector 1550 City). Hierdoor zijn de opleggers in alle takken van geconditioneerd vervoer inzetbaar. Carrier Transicold draagt wereldwijd bij aan de verbetering van de temperatuurregeling tijdens het transport met een volledig assortiment producten voor gekoelde vrachtwagens, opleggers en containers. De onderneming is een onderdeel van UTC Climate, Controls & Security Systems, een divisie van United Technologies Corp (NYSE: UTX).

D. Speksnijder Transport richt zich voornamelijk op gekoelde distributie, supermarktdistributie en vervoer van sierteelt, waarbij nachtelijke distributie de voorkeur heeft. Maar om geluidsbelasting voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken in de nachtelijke uren, is in 2003 de PIEK-norm geïntroduceerd. Het geluidsniveau mag de 60dBa - vergelijkbaar met een normale conversatie - niet overschrijden. Om aan die norm te voldoen heeft D. Speksnijder Transport gekozen voor de PIEK-gecertificeerde Vector 1550 City van Carrier Transicold. Hierdoor is nachtdistributie mogelijk en kan het wegennet dus gebruikt worden tijdens verkeersluwe uren. Dit resulteert in minder files, minder vervuiling en minder ongelukken.

Behalve de Vector 1550 City heeft D. Speksnijder Transport al jaren de Vector 1850 City koelunits in gebruik. "Behalve dat de Vector 1850 voldoet aan de PIEK-norm, is de koelunit ook uitgerust met de gepatenteerde E-Drive™ technologie van Carrier Transicold. Hierdoor zijn de onderhoudskosten laag en is de betrouwbaarheid van de Vector 1850 City hoog", legt Adriaan Speksnijder, directeur van D. Speksnijder Transport, uit. "Reden genoeg om de nieuwste variant van de City-range aan te schaffen."

Door het gebruik van de Vector 1550 City koelunit kan D. Speksnijder Transport de milieubelasting van de oplegger minimaliseren. "De Vector 1550 City is de lichtste unit in zijn categorie. Dit gecombineerd met de gepatenteerde E-Drive technologie en een licht chassis, zorgt voor efficiënt brandstofverbruik en minder CO₂-uitstoot, terwijl de PIEK-norm gehandhaafd wordt", vertelt Laurens Elenbaas van Carrosserie Elenbaas. "Dit is beslist een groene oplossing."



Ook de klant is zeer te spreken over Lamberet SR2 Greenliner gecombineerd met de Vector 1550 City. "Als je investeert in trailers doe je dat het liefst in materiaal dat zo breed mogelijk inzetbaar is", vindt Adriaan Speksnijder. "Naast het distributiewerk, waarvoor PIEK-gecertificeerd materiaal essentieel is, kunnen we door de afmetingen van de opleggers en het constante elektrische verwarmingsvermogen van de Vector 1550 City, ook sierteelt vervoeren. Het elektrisch verwarmingsvermogen is namelijk onafhankelijk van de buitentemperatuur. Doordat de Vector 1550 ook in City-uitvoering is voorzien van een ATP certificaat, is hij ook geschikt voor grensoverschrijdend diepvriesvervoer (FRC )."

Carrosserie Elenbaas vindt de keuze voor een koelunit van Carrier Transicold logisch. "De Vector 1550 City vraagt namelijk geen enkele speciale carrosserie- en chassisaanpassing", zegt Elenbaas. "Verder werkt de Vector 1550 zeer effectief met weinig draaiuren. Dit zorgt voor een hogere restwaarde en lagere exploitatiekosten."

Ook Giel Verkamman, Managing Director van Carrier Transicold Benelux, is zeer te spreken over de combinatie Vector 1550 City en Lamberet SR2 Greenliner: "De Vector 1550 is een goed voorbeeld van een duurzame oplossing, want de koelunit draagt aanzienlijk bij aan het terugdringen van de milieubelasting."