Clicky

 Voortvluchtige Nederlander in Italië slapend bij kapel gevonden

Voortvluchtige Nederlander in Italië slapend bij kapel gevonden
18-08-2023 17:28 | Buitenland | auteur ANP

CUNEO - [update 20:10 uur] De Italiaanse politie heeft een voortvluchtige jonge Nederlander slapend aangetroffen op een bankje bij een kapel bij Torre Mondovì in de noordelijke regio Piëmont. De provinciale commandant Giuseppe Carubia van de carabinieri heeft dat bevestigd tijdens een persconferentie. Al eerder tijdens de zoektocht naar hem in het bosrijke gebied kwam de 21-jarige man in het vizier van de agenten, maar hij wist toen te ontsnappen.

De verdachte van het neersteken van zijn eigen vader (65) en een familievriend (60) heeft kennelijk een goede conditie, zei Carubia, want de kapel waar de carabinieri hem vonden, staat op een hoge berg en de weg ernaartoe is zwaar. Uiteindelijk vonden drie agenten van de carabinieri, de militaire politie, hem. Jagers die het gebied goed kennen hebben geholpen bij de zoektocht.

Bij zijn arrestatie verzette de Nederlander zich niet, maar hulde hij zich in stilzwijgen. In totaal heeft de zoektocht door zo'n tweehonderd agenten van de militaire politie bijna veertig uur geduurd.

Psychische problemen

De verdachte krijgt een advocaat toegewezen en de politie neemt hem in hechtenis. Binnen vijf dagen zal de Nederlander voor het eerst voor de rechter verschijnen die beslist of hij langer vast moet zitten, laat Matteo Ettore Grasso van de carabinieri van de provincie Cuneo weten aan het ANP. Naar verwachting zullen in de daaropvolgende zittingen de bewijzen over de steekpartijen aan bod komen.

De verdachte is eerder op vrijdag in het ziekenhuis onderzocht. Over zijn gezondheid kan Grasso niets zeggen. De Nederlander zou psychische problemen hebben, maar de carabinieri hebben daar geen officiële bevestiging van gekregen. Grasso erkent ook dat de steekpartijen in het plaatsje Montaldo di Mondovì en de daaropvolgende klopjacht voor veel onrust in de streek hebben gezorgd. "Dit zijn normaal heel rustige dorpen, dus een gebeurtenis als deze kwam als een schok."

Contact met families

Tijdens de zoektocht werkte de Italiaanse politie samen met de Nederlandse politie, die de carabinieri bijstond met informatie, en het Nederlandse consulaat in Milaan. Grasso noemt die samenwerking "uitstekend".

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken laat weten dat er tot dusver geen verzoek voor consulaire bijstand is gekomen vanuit de verdachte. Wel is er contact met de families van de twee Nederlandse slachtoffers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions