Clicky


Scania levert de eerste Euro 6 voor zwaar transport aan AW Groep BV

Scania levert de eerste Euro 6 voor zwaar transport aan AW Groep BV
27-03-2012 13:33 | SCANIA | auteur de redactie
LISSE - De AW Groep B.V. te Lisse neemt de eerste Scania Euro 6 als zwaar transport uitvoering in gebruik. Scania kan op dit moment als enige truckmerk de Euro 6 in zwaar transport configuratie leveren. Het betreft een Scania G 480 LA6x4HNA Euro 6, uitgevoerd als 150 tons trekkerchassis. De AW groep zet hiermee haar beleid gericht op duurzaamheid voort.



De AW Groep geeft praktische invulling aan het begrip duurzaamheid door met de modernste inzichten om te gaan met grond, water, afval en bouwstoffen. Het beleid van CO2 neutraal is ingezet, wat zich bijvoorbeeld uit op het gebied van hergebruik, afvalstromen en energieverbruik. Ook in het wagenpark wordt bewust geïnvesteerd, getuige de aanschaf van de nieuwe Scania met Euro 6 emissietechnologie. De uitstoot van NOx en fijnstof deeltjes wordt met 80 procent gereduceerd in vergelijking met Euro 5.



De 13 liter Scania Euro 6 motor levert 480 pk en 2500 Nm. Het koppel is al vanaf 1.000 omwentelingen per minuut beschikbaar, wat resulteert in een enorme souplesse. Bovendien is het brandstofverbruik gunstig. De drie-assige trekker met G-slaapcabine is voorzien van RVS kistopbouw en vlonders. Uniek is dat het voertuig af-fabriek volledig uitgerust is als zwaar transport trekker, met componenten als RBP835 naafreductie, een aangepast remsysteem geschikt voor 150 ton en een 3,5" zwaar transport koppelschotel inclusief 700 liter tank aan het chassis.