Clicky

 Werkgevers: recessie onderstreept onzekerheden van ondernemers

Werkgevers: recessie onderstreept onzekerheden van ondernemers
16-08-2023 13:54 | Cijfers | auteur ANP

DEN HAAG - De recessie waarin de Nederlandse economie is beland, onderstreept dat ondernemers met veel onzekerheden kampen. Dat schrijven werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie op de eerste raming van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). Dat meldde dat het bruto binnenlands product van Nederland voor het tweede kwartaal op rij is gedaald.

Ondernemers kampen volgens de organisaties onder andere met stijgende kosten voor lonen en grondstoffen. Daarnaast maken de gestegen rentes ook leningen duurder.

Uit een recente enquête van het CBS komt ook naar voren dat steeds minder ondernemers verwachten hun investeringen op te voeren, wat doorgaans juist een belangrijke pijler van economische groei is. Tegelijkertijd kampen bedrijven nog vaak met tekorten aan geschikt personeel.

"Al deze factoren leiden tot een onzekere economische situatie, en dat vraagt om verstandig en stabiel economisch beleid", verklaren de lobbyclubs voor het bedrijfsleven. Ze vinden dat het demissionair kabinet moet "oppassen met het verstoren van de economie" met belastingverhogingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats